Το μυστικό της ηρεμίας του Πάπα

Το μυστικό της ηρεμίας του Πάπα

“Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γράφω ένα σημείωμα στον Άγιο Ιωσήφ και το τοποθετώ κάτω από ένα αγαλματάκι του που έχω στο υπνοδωμάτιό μου. Είναι το ομοίωμα του Αγίου Ιωσήφ που κοιμάται”. Αυτό ανάφερε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνάντησή του, στις 25 του περασμένου Νοεμβρίου στην αίθουσα της Συνόδου με τα μέλη της Ένωσης των  Γενικών Ηγουμένων που πραγματοποίησαν την 80η τους  Γενική Συνέλευση με θέμα: “Πηγαίνετε και καρποφορήσετε. Η γονιμότητα της προφητείας”.

Σε όποιον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της «ηρεμίας»  του, ο Ποντίφικας απάντησε με χιούμορ:  “Δεν παίρνω ηρεμιστικά χάπια !”. Και πρόσθεσε:  “Οι Ιταλοί δίνουν μια καλή συμβουλή: «για να ζεις εν ειρήνη χρειάζεται κάποια υγιής αδιαφορία».

“Εγώ – συνέχισε – δεν έχω πρόβλημα να πω,  ότι αυτό που τώρα βιώνω είναι μια εμπειρία ολότελα καινούρια για μένα. Στο Buenos Aires ήμουν πιο αγχώδης, το ομολογώ. Ένιωθα πιο  τεταμένος και ανήσυχος. Δηλαδή δεν ήμουν όπως είμαι τώρα.

Τώρα, έχω μια όλως ιδιαίτερη εμπειρία  βαθειάς ειρήνης από την ημέρα της εκλογής  μου. Και δεν με εγκαταλείπει. Ζω ήρεμος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω”.

Ο Πάπας στη συνέχεια υπογράμμισε ότι προσεύχεται συχνά: «Η Ιερή ακολουθία των Ωρών» μου αρέσει πολύ και ποτέ δεν την αφήνω. Τη λειτουργία την τελώ καθημερινά. Το Άγιο Ροδάριο επίσης καθημερινά το απαγγέλλω. Όταν προσεύχομαι χρησιμοποιώ πάντοτε την Αγία Γραφή. Και η ειρήνη αυξάνει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μυστικό….. Η ειρήνη μου είναι ένα δώρο του Θεού”.

Η συμβουλή του Πάπα Φραγκίσκου για να έχει ο καθένας αυτή την ειρήνη είναι:  “να ανακαλύψει τη ρίζα της εκλογής που ο Κύριος έκανε γι’ αυτόν ”. “ Από αυτό το δρόμο – πρόσθεσε – μπορεί κανείς να πάει από το σταυρό στην ειρήνη”.

Και συνεχίζει: «Δεν πρέπει πλένουμε τα χέρια μας μπροστά στα προβλήματα”.  Στην Εκκλησία υπάρχουν οι Πόντιοι Πιλάτοι που πλένουν τα χέρια τους για να είναι ήσυχοι. Αλλά ένας προϊστάμενος  που πλένει τα χέρια του  δεν είναι πατέρας και δεν βοηθά».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου