Το μήνυμα Χριστουγέννων του Καρόλου της Αγγλίας για τους διωκόμενους Χριστιανούς

Το μήνυμα Χριστουγέννων του Καρόλου της Αγγλίας για τους διωκόμενους Χριστιανούς

Με αφορμή την παραμονή των Χριστουγέννων, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας έστειλε ένα βίντεο μήνυμα  βοήθειας προς την Εκκλησία που Χρειαζόταν με  βοήθεια προς διωκόμενους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. "Είναι απαραίτητο να επιτρέψουμε στους πιστούς – είναι η έκκλησή του – να συνεχίσουν να ζουν στους τόπους της Βίβλου"

Σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η επίσημη γιορτή των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι σε πολλά μέρη του κόσμου οι Χριστιανοί εξακολουθούν να διώκονται και να υφίστανται διακρίσεις. Και για αυτούς, ένα βίντεο μήνυμα απευθύνει ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας μαζί με το Ίδρυμα Βοήθειας προς την Εκκλησία σε Ανάγκη (ACS). "Είναι ζωτικής σημασίας – όπως λέει – να θυμόμαστε όλους εκείνους που υφίστανται διώξεις λόγω της χριστιανικής πίστης τους".

Χριστιανοί που σκοτώθηκαν στη Σρι Λάνκα και τη Συρία

Στο βίντεο, ο Κάρολος της Αγγλίας αναφέρει δύο από τις πρόσφατες συναντήσεις του με έναν ιερέα και μία μοναχή. Ο πρώτος, εξηγεί, "έχει δώσει ανακούφιση σε εκείνους στη Σρι Λάνκα που έχουν τραυματιστεί τρομερά κατά τη διάρκεια των βομβαρδιστικών  επιθέσεων που έλαβαν χώρα στις εκκλησίες την Κυριακή του Πάσχα αυτού του έτους". Στις 21 Απριλίου, σχεδόν 260 σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν. «Δυστυχώς δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως τονίζει ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος στη συνέχεια παραθέτει την ιστορία που του διηγήθηκε η μοναχή  «για την κατάσταση στη Συρία, όπου με τεράστιο θάρρος και κάτω από  αδύνατες συνθήκες προσφέρει αποφασιστική υποστήριξη στους χριστιανούς και σε όσους φεύγουν από τη βία και το θάνατο. Ο συριακής μοναχή που γνώρισα – όπως λέει – μου έδωσε μια αναπαράσταση του  σταυρωμένου Χριστού, φτιαγμένου με κάρβουνο που είχε ληφθεί από τον βομβαρδισμένο Ναό στην Αλέπο ».

Η έκκληση για τους τόπους της Βίβλου

Ο Κάρλος αναφέρει επίσης την πρόσφατη έκθεση του Οκτωβρίου του Acs, που «αποκάλυψε ότι πάνω από μια δεκαετία τα δύο τρίτα των Χριστιανών έχουν καταφύγει στη Συρία», ενώ «στο Ιράκ οι χριστιανικές κοινότητες έχουν συρρικνωθεί 90% σε μια γενιά ". Η έκκληση του Πρίγκιπα της Αγγλίας είναι επομένως να ενισχύσει "την αποφασιστικότητά μας να εμποδίσουμε τον Χριστιανισμό να εξαφανιστεί από τα εδάφη της Βίβλου".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου