Το μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και την πατρίδα τους, λόγω πολέμων, διώξεων ή φυσικών καταστροφών, είναι αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Νικόλαος Οικονομόπουλος, απευθύνει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: «Στη χώρα μας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαχρονικός αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των ελληνικών αρχών, ανταποκρίθηκε άμεσα και έγκαιρα στις αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες και προκλήσεις που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, αναπτύσσοντας έναν αποτελεσματικό μηχανισμό προστασίας και αλληλεγγύης.

Καθώς ο ρόλος της κοινωνίας και καθενός πολίτη ξεχωριστά καθίσταται πιο σημαντικός από ποτέ για την υποστήριξη των προσφύγων και τη διασφάλιση της ομαλής τους ένταξης στο καινούργιο περιβάλλον, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπράττει για την οικοδόμηση μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες, καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες και προστατεύοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων προωθεί άλλωστε πανανθρώπινες αξίες και αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η παγκοσμιότητα και η ανεκτικότητα.

"Παντού για όλους" είναι το σύνθημα του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και αυτό αποτελεί για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κινητήριο μοχλό για περαιτέρω δράση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, δεσμεύεται να είναι παρών, ενεργός και αποτελεσματικός, προσκαλώντας την ελληνική κοινωνία να στηρίξει το έργο του και να μοιραστεί ένα από τα πιο καθολικά σύμβολα, το χαμόγελο! Ένα πραγματικό σημάδι ανακούφισης, ικανοποίησης και ευτυχίας.

Ελάτε μαζί μας να χαρίσουμε αυτό το χαμόγελο στους πρόσφυγες!»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου