Το «ξυπνητήρι των Φραγκισκανών»

Το «ξυπνητήρι των Φραγκισκανών»

Επιστρέφει και πάλι στους δρόμους της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, το «Ξυπνητήρι των Φραγκισκανών». Είναι μια ομάδα  ευαγγελισμού στους δρόμους των ελασσόνων  μοναχών, σπουδαστών του Πανεπιστημίου «Seraphicum».

Μετά από μία έξοδο, στις 23 Οκτωβρίου στη Ρώμη και στις 26 και 29 Νοεμβρίου στην πόλη Lanciano (Ch), η ομάδα θα δώσει ζωή  στην παραδοσιακή προ – χριστουγεννιάτικη έξοδο στην Πρωτεύουσα

Το ραντεβού προβλέπεται να γίνει στην κεντρική οδό της Ρώμης «via de Corso»: στις 15.30 με  προσευχή στο Ναό  του Αγίου Μαρκέλλου  στην Corso και από τις 16.00 στην απέναντι  πλατεία, θα γίνει ο ευαγγελισμός στο δρόμο.

Το στυλ  είναι το συνηθισμένο για το Ξυπνητήρι των Φραγκισκανών που πολλοί  συμμετέχουν σ’ αυτό και συνεχώς συναντά ενθουσιασμό  σε κάθε δημόσια έξοδο του: Είναι μια πρωτοβουλία πίστης,  που προσφέρεται σε όλους  με χαρά, μέσω της μουσικής, τραγουδιών, χορών, μέχρι και το κάλεσμα  σε μία «στενή»  σχέση με τον Χριστό, μέσω στιγμών ευχαριστιακής προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου, εξομολόγησης , προσευχής.

«Θα μοιραστούμε τη χαρά της γέννησης του Σωτήρα μας με τα τραγούδια και τη μουσική των Χριστουγέννων – εξηγεί ο  Christopher Dudek- και, φυσικά, θα είναι δυνατόν να συναντήσουμε το Χριστό στο Ναό του Αγίου Μαρκέλλου  στην οδό  Corso, μέσω της  προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου και το Μυστήριο της Μετανοίας.  Θα είναι ο τελευταίος μας  ευαγγελισμός αυτής της χρονιάς ο οποίος και πρόσφερε ένα καινούριο  πέρασμα  και μία ανανέωση στην ομάδα μας. Αρκετοί αδελφοί  Φραγκισκανών που εργάζονται στο ξυπνητήρι των Φραγκισκανών  ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους  και τώρα, ασχολούνται  με νέες αποστολές  σε κάθε μέρος της γης.

Αυτό το χρόνο  ο Θεός ευλόγησε την ομάδα μας με πολλούς νέους μοναχούς, που προέρχονται  από  διάφορες Χώρες , συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, της Βενεζουέλας, Ζάμπιας και φυσικά Ιταλίας, για να αναφέρουμε μερικές.

Ο Θεός μας έχει δώσει πολλές ευλογίες και ανυπομονούμε να δούμε τι έχει στη Σερβία για εμάς στο μέλλον! Σας περιμένουμε  την Κυριακή   και να προσεύχεστε για μας!”.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου