Το ευαγγέλιο πρέπει να εγκλιματιστεί

Το ευαγγέλιο πρέπει να εγκλιματιστεί

O Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους αυτόχθονες που συμμετείχαν στη Σύνοδο για τον Αμαζόνιο που διεξάγονται αυτές τις μέρες στη Ρώμη, όπως επίσης και σε άλλες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα στη Ρώμη στις μέρες αυτές, συνοδευόμενες από τον Monsignor Roque Paloschi, Ο Αρχιεπίσκοπος του Porto Velho και ο Καρδινάλιος Claudio Hummes.

"Η συνάντηση, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ξεκίνησε με μια σύντομη – ομιλία με δύο φωνές, που διαβάζονταν από γυναίκα και άνδρα, εκπροσώπους αυτοχθόνων λαών, οι οποίοι μέσω αυτών εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους Άγιο Πατέρα για τη σύγκληση της Συνόδου και ζήτησαν βοήθεια για να υλοποιήσουν την επιθυμία τους να εξασφαλίσουν μια ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή στους λαούς τους, φροντίζοντας τη γη τους, προστατεύοντας τα νερά τους, ώστε οι απόγονοί τους να μπορούν να τα απολαύσουν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους παρόντες, τονίζοντας πως το Ευαγγέλιο είναι σαν σπόρο, που πέφτει στη γη που φυτρώνει και μεγαλώνει με τα χαρακτηριστικά αυτής της γης. Όσον αφορά την περιοχή του Αμαζονίου, ο Άγιος Πατέρας σημείωσε τους κινδύνους των νέων μορφών αποικισμού. Τέλος, αναφερόμενος στην προέλευση του Χριστιανισμού, που γεννήθηκε στον Εβραϊκό κόσμο και αναπτύχθηκε στον ελληνο-λατινικό κόσμο και έφτασε έπειτα σε άλλα εδάφη, όπως οι Σλαβικές, Ανατολικές, Αμερικανικές, ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι το Ευαγγέλιο πρέπει να εγκλιματίζεται στο χώρο όπου διδάσκεται με σκοπό οι άνθρωποι να λαμβάνουν την αγγελία του Ιησού με τη δική τους κουλτούρα».
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου