Το επίσημο μετάλλιο της έβδομης επετείου

Το επίσημο μετάλλιο της έβδομης επετείου

Από σήμερα 12 Αυγούστου 2019 , διατίθεται από την Έδρα της Διαχείρισης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας  της Αγίας Έδρας και από τον Εκδοτικό Οίκο του Βατικανού το Μετάλλιο του Έβδομου Έτους της Ποντιφικής Αποστολής του Πάπα Φραγκίσκου,  που έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Στο εμπρόσθιο μέρος:Παρουσιάζεται  το ποντιφικό οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου με τον αριθμ. 7 του μεταλλίου

Στπίσω μέρος: Απεικονίζεταιη ιεραποστολική προσέγγιση στο Αμαζόνιο που απαιτεί περισσότερο από ποτέ μια εκκλησιαστική διδασκαλία που ασκείται με την υπακοή στο Άγιο Πνεύμα, το οποίο είναι ικανό να εξασφαλίσει τόσο την ενότητα όσο και την ποικιλομορφία και ως εκ τούτου μια κουλτούρα συνάντησης σε μια πολύπλευρη αρμονία.

Αυτές οι απεικονίσεις  παρουσιάζονται  ως ένα σύνολο με  το περιστέρι και τους ντόπιους κατοίκους στο προσκήνιο, τον ποταμό, τη χλωρίδα και το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μέσω της ιεροτελεστίας του Βαπτίσματος και της Ευχαριστίας. Η γραφή «και είδε ο Θεός ότι ήτο καλό».Γέν.1) εκφράζει το θαυμασμό του Θεού μπροστά από τη δική του δημιουργία, την οποία καλούμε να δεχτούμε με στην πολύμορφη πρωτοτυπία της.

Το Μετάλλιο είναι έργο της Orietta Rossi 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου