Το δίδαγμα του πεζοδρομίου

Το δίδαγμα του πεζοδρομίου

Ένα απόγευμα στον Περισσό, έξω από ένα σούπερ μάρκετ, καθότανε μια υπέργηρη γιαγιά με μαντήλι και χωρίς δόντια πάνω σ’ ένα ανάποδο καφάσι. Βλέπει τον παπά, σηκώνεται και πάει να φιλήσει το χέρι.

«Καθίστε» της λέω «δεν είν’ ανάγκη». «Έτσι μάθαμε παπά μου» μου απαντάει. Όπως και να ‘χει, μπαίνω στο σούπερ μάρκετ, ψωνίζω κι απ’ όπου μπήκα, πάω να βγω. Η γιαγιά συνέχισε να κάθεται στο καφάσι και υπέθεσα ότι ζητιανεύει. Πάω προς τα ‘κει, βγάζω κάτι από το πορτοφόλι με στόχο να της το δώσω.

«Κράτα παπά μου τα λεφτά κόσμος πεινάει πολύς πάνω από ‘μενα» μου λέει και προσθέτει «δεν είμαι εδώ για να κάνω τη ζητιάνα. Δεν ζητιανεύω. Κάθομαι ‘δω για να θυμίζω σε όποιον αντέχει να τ’ ακούει ότι ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Αυτό κάνε κι εσύ. Δώσε μου την ευχή σου κι έχε κι εσύ τη δική μου».

Σάστισα κι εγώ. «Καλό βράδυ» της απάντησα. Έπειτα, θυμήθηκα την ιστορία από το γεροντικό που ρώτησαν έναν γέροντα τι κάνει για χρόνια ζώντας μες τη μέση του πουθενά κι εκείνος απάντησε «φυλάω τον τόπο». Στο πεζοδρόμιο κανείς μπορεί να βρει διαμάντια..

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου