Το άνοιγμα των καρδιών μας

Το άνοιγμα των καρδιών μας

Το Ευαγγέλιο μας μιλά για τις υποχρεώσεις τις καθημερινής μας ζωής και για τη μεταστροφή της καρδιάς μας. ο υπεύθυνος για τους πρόσφυγες μας εξηγεί μερικές σκέψεις του Πάπα που ειπωθήκαν κατά την χριστουγεννιάτικη λειτουργία, το μήνυμα Του  αυτής της ημέρας.

« οι καρδιές μας  να μην είναι κλειστές όπως ήταν τα σπίτια της Βηθλεέμ».  η έλλειψη υποδοχής, και αποδοχής,  η έλλειψη χώρου για όποιον έχει ανάγκη. Ήταν το θέμα που διάλεξε ο Πάπας για μελέτη και μήνυμα σε όλο τον κόσμο στις 25 Δεκεμβρίου. Το Ευαγγέλιο μας διηγείται τη μακριά  και τη κουραστική πορεία  του Ιωσήφ και της Μαρίας για να φθάσουν στη Βηθλεέμ . όπου γνωρίζουν μία πόλη όπου δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς. Και όμως εκεί σ αυτό το χώρο  μας χαρίζει τον «Εμμανουήλ».

Το Ευαγγέλιο μας ομιλάει για τη συμπεριφορά μας στη καθημερινή μας ζωή

Ο Πάπας μας μεταφέρει το φως του Ευαγγελίου για τη καθημερινή μας ζωή. Το Ευαγγέλιο, μας τονίζει, δεν είναι ένα «στολίδι» για τη ζωή μας,   δεν είναι μια ιδεολογία, αλλά  είναι κάτι που μας καλεί  στη μεταστροφή

Και ο Πάπας δεν ομιλάει μόνο για τους πρόσφυγες , αλλά για κάθε άνθρωπο που δεν γίνεται αποδεκτός από την κοινωνία. Δεν γίνεται αποδεκτός από την «εγωιστική»  καρδιά μας. τονίζει επίσης ότι το 2017, περισσότεροι από 3500 εκ των οποίων τουλάχιστον 400 παιδιά  χάθηκαν στη Μεσόγειο. Τονίζει ότι το νέο έτος χρειάζεται να μεταστρέψουμε κυρίως τις καρδιές μας και να τις τρέφουμε με αγάπη. δίχως αυτή τη μεταστροφή, είναι αδύνατο να υπάρξει ειρήνη πάνω στη γη.

Μετάφραση: π. Αντωνίου Φόνσου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου