Το 2017 αμαυρώθηκε από πολέμους και ψέματα.

Το 2017 αμαυρώθηκε από πολέμους και ψέματα.

Πώς σχολίασε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τη χρονιά που τελειώνει

Το 2017 αμαυρώθηκε από πολέμους και ψέματα, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, στον τελευταίο εσπερινό που πραγματοποίησε στο ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Στο μήνυμά του, ο Πάπας υποστήριξε ότι το 2017 ήταν μια χρονιά που η ανθρωπότητα με πολλούς τρόπους, έργα θανάτου, ψέματα και αδικίες «σπατάλησε και τραυμάτισε». 

Ο πόλεμος, σημείωσε ο Πάπας, ήταν το πιο εμφανές σημάδι μιας «κακής και παράλογης υπερηφάνειας». Την ίδια ώρα, άλλες παραβάσεις οδήγησαν σε «ανθρώπινη, κοινωνική και περιβαλλοντική υποβάθμιση». Γι' αυτό, τόνισε, «θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τα πάντα μπροστά στο Θεό και τους αδερφούς μας». 

Παρότι δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πολλές φορές την περασμένη χρονιά αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου