ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;

ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;


Δημιουργούν διαφόρων ειδών κακό, τόσο στο εσωτερικό τη Εκκλησίας, όσο  και στο εξωτερικό:

-Είναι ένα σκάνδαλο που αδυνατίζει  τη φωνή του Ευαγγελίου.

-Οι διαιρέσεις των χριστιανών εμποδίζουν την ίδια την Εκκλησία να πραγματοποιεί  το πλήρωμα της καθολικότητας  σ’ εκείνα από τα παιδιά της  που  ενώ ανήκουν σ’ αυτήν με το Βάπτισμα του , παραμένουν χωρισμένα από την πλήρη ενότητα της.   Και μάλιστα  γίνεται πιο δύσκολο  για την ίδια την Εκκλησία να εκφράσει  από κάθε άποψη το πλήρωμα της καθολικότητας  μέσα στην ίδια την πραγματικότητα της ζωής.

Η ίδια η οικουμενικότητα της Εκκλησίας, με την διακυβέρνηση του Διαδόχου του  Πέτρου  και των Επισκόπων  σε κοινωνία   μαζί του, εξ αιτίας της διαίρεσης των χριστιανών, συναντά εμπόδιο  για την  πλήρη ολοκλήρωσή της μέσα στην ιστορία.

Αυτή η μη ενότητα μεταξύ των χριστιανών  προκαλεί μεγάλη  βλάβη  και στην μαρτυρία, που οι χριστιανοί είναι δεσμευμένοι  να  δίνουν   στους μη-χριστιανούς: αυτό προκαλεί μία αντιμαρτυρία. Είναι λυπηρό  που σ’ αυτή την κατάσταση  οι χριστιανοί χάνουν  μέρος  της  ιεραποστολικής και ευαγγελικής  ώθησης  εξ αιτίας  των διαιρέσεων που υπονομεύουν την εσωτερική τους ζωή  και μειώνουν την αποστολική αξιοπιστία τους.

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου