Θλίψη των επισκόπων για το κλείσιμο των Καθολικών νοσοκομείων brazione

Θλίψη των επισκόπων για το κλείσιμο των Καθολικών νοσοκομείων brazione

"Στην Ερυθραία στάλθηκαν από το κράτος: στρατός,  αστυνομία και  τομείς των υγειονομικών υπηρεσιών) και παρουσίασαν τον εαυτό τους για να ζητήσουν την παράδοση των υγειονομικών εγκαταστάσεων της Καθολικής εκκλησίας, γεγονός που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε στο περιεχόμενό της ούτε στους τρόπους της ».

Με επιστολή προς την υπουργό Υγείας Amna Nurhsein, οι επισκοπείς της Ερυθραίας εκφράζουν τη λύπη τους για το τι αποφάσισε η εθνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι ήδη το 1995 η Καθολική Εκκλησία στην Ερυθραία είχε παραδώσει στην κυβέρνηση «εγγράφως, μια σαφή και αρθρωτή παρουσίαση της φύσης, του πνεύματος και των σκοπών της πνευματικής και κοινωνικής του υπηρεσίας ».

Θλιμμένοι οι  επίσκοποι απαιτούν από την  κυβέρνηση ένα κράτος δικαίου, υπενθυμίζοντας επίσης τα χρόνια υπηρεσίας και συνεργασίας της Εκκλησίας προς όφελος του τοπικού πληθυσμού: «Σε ορισμένα κέντρα, οι στρατιώτες θεωρήθηκε ότι εκφοβίζουν το προσωπικό για να εξυπηρετήσουν "Οι υγειονομικές μας εγκαταστάσεις, αναγκάζοντας τους ασθενείς να εκκενώσουν τους χώρους  για να μπορέσουν να ελέγχουν τα εκκλησιαστικά κτήρια. Πώς είναι δυνατόν αυτά τα γεγονότα να εμφανίζονται σε ένα κράτος δικαίου στο οποίο η Εκκλησία έχει προσφέρει  το καλό  για δεκαετίες, προς όφελος του λαού και του έθνους; "

"Δηλώνουμε ότι δεν θα παραδώσουμε τα θεσμικά μας όργανα και ότι ανήκει εις αυτά"

Βαθιά πεπεισμένοι για την αδικία που διαπράττεται, οι επίσκοποι καταγγέλλουν επίσης την επικινδυνότητα των συνεπειών: "Πολλές από τις εγκαταστάσεις μας βρίσκονται μέσα στα θρησκευτικά μας σπίτια: τώρα είναι αδύνατη η κατάσχεση του πρώτου χωρίς να παραβιάζεται η ελευθερία και ο χώρος διαβίωσης του δεύτερου. Η στέρηση της Εκκλησίας από αυτά και παρόμοια ιδρύματα σημαίνει ότι επηρεάζει την ύπαρξή της και εκθέτει τους υπαλλήλους της, θρησκευτικούς και λαϊκούς σε διώξεις».

Στο τέλος της επιστολής, η απόφαση και η θέληση των εκκλησιαστικών αναφέρει: "Επομένως, εκφράζοντας την βαθιά πικρία μας για το τι συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας σε αυτές τις ομάδες, δηλώνουμε ότι δεν θα παραδώσουμε τα θεσμικά μας όργανα και ό,τι αποτελεί  μέρος του εξοπλισμού τους ".

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου