Θλίψη και Προσευχή

Θλίψη και Προσευχή

Τρόμος στην Ινδονησία στο νησί Lombokεξ αιτίας των συνεχών δονήσεων, που από προχθές έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες νεκρούς  και τραυματίες  εκτός από τις καταρρεύσεις και ερημώσεις  τουριστικών συγκροτημάτων και οικιών.

Ο απολογισμός των θυμάτων δίνει συνεχώς νέα νούμερα και μέχρι στιγμής είναι 140 από τον βίαιο προχθεσινό σεισμό στην Ινδονησία που είναι ο δεύτερος μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται  και φροντίζει να φθάσει η εγγύτητά του στο λαό.

Σε ένα τηλεγραφικό Μήνυμα που υπογράφει ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin, στις Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές   της Ινδονησίας  εκφράζοντας  τη «μεγάλη θλίψη»  με την οποία πληροφορήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος "την τραγική απώλεια  των ανθρωπίνων θυμάτων και την καταστροφή" που δημιούργησε ο σεισμός των 7 ρίχτερ στο νησί Lombok.

Υπάρχουν χιλιάδες κατεστραμμένα κτήρια  και τραυματίες. Τα άτομα που εγκατέλειψαν  τα σπίτια τους στο νησί  Lombok πλησιάζουν τις 20 χιλιάδες. Υπάρχει άμεση ανάγκη γιατρικού προσωπικού, τροφίμων  για τα άτομα  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους  εξ αιτίας των ζημιών που υπέστησαν.

Προσευχή, δύναμη  και παρηγοριά.

Ο Πάπας εκφράζει την αλληλεγγύη του  για όλους και βεβαιώνει  ότι προσεύχεται "ιδιαίτερα για την αιώνια ανάπαυση των νεκρών, τη γιατρειά  των τραυματισμένων και την παρηγοριά  όλων εκείνων που υποφέρουν εξ αιτίας της απώλειας των αγαπημένων προσώπων τους".

Ενθαρρύνοντας τις Αρχές και όλους εκείνους που προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα αυτής της καταστροφής, ο Πάπας Φραγκίσκος  επικαλείται  για το λαό την "παρηγοριά»  τη "δύναμη" και επικαλείται  σε όλους την ευλογία του Θεού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου