Θλίψη και πόνος του Πάπα Φραγκίσκου για τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Sri Lanka

Θλίψη και πόνος του Πάπα Φραγκίσκου για τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Sri Lanka

Η θλίψη και  η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου ενώπιον του τρόμου των επιθέσεων στην σε Ναούς και ξενοδοχεία που προκάλεσαν εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες στη Sri Lanka..

Η πιο σκληρή πραγματικότητα εισήλθε έντονα στον εορτασμό του Πάσχα και ο Πάπας Φραγκίσκος  στο τέλος της ευλογίας Urbiet Orbi (προς την Πόλη και το Λαό) από τον κεντρικό εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό δήλωσε:

Έμαθα με θλίψη και πόνο καρδιάς θλίψη τα νέα των σοβαρών επιθέσεων που μόλις σήμερα, την ημέρα του Πάσχα, προκάλεσε  πένθος και  πόνο σε κάποιους Ναούς και άλλους  τόπους συνάντησης στη Σρι Λάνκα.

Θέλω να εκφράσω την συμπάθεια και  εγγύτητα μου στη χριστιανική κοινότητα, που χτυπήθηκε ενώ ήταν συγκεντρωμένη σε  προσευχή με αποτέλεσμα να υπάρξουν τόσοι νεκροί και τραυματίες, σε όλα τα θύματα μιας αυτής της σκληρής βίας. Εμπιστεύομαι στον Κύριο όσους έχουν τραγικά έχασαν την επίγεια ζωή τους και για τους τραυματίες αλλά και όσους  υποφέρουν εξαιτίας αυτού του δραματικού και τραγικού αυτού γεγονότος.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου