ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν  τα Θεοφάνια στην ενορία της  Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Στις 6 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός σύμφωνα με το παραδοσιακό τυπικό.

Ο εφημέριος ερχόμενος από την Μύκονο, όπου τέλεσε και εκεί την Πανήγυρη των Θεοφανείων χτες 5-1-2018, συνοδευόμενος από 2 αδελφές του Ελέους, την Αδελφή Λουκία και την Αδελφή Μαρία, ο οποίες τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται την ενορία μας κάθε δεκαπέντε ημέρες και παρέχουν την πολύτιμη πνευματική τους βοήθεια  στην ενορία μας μαζί με τον υποδιάκονο της, Μάριο Φώσκολο.

Ενορίτες αλλά και Χριστιανοί Καθολικοί πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο νησί της Σάμου, είχαν γεμίσει το Ναό. Ομάδα από τους πρόσφυγες συμμετείχαν ενεργά στην Θεία Λειτουργία, υμνολογώντας τον Κύριο, στην γλώσσα τους, στα Γαλλικά.

Ο λόγος του Κυρίου ακούστηκε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Γαλλικά, όπως και οι ύμνοι. Ο εφημέριος με την βοήθεια της αδελφής Λουκίας ως μεταφράστριας τόνισε στο κήρυγμα του το νόημα και τους συμβολισμούς της εορτής.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου