Θεία Λειτουργία για την ειρήνη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

Θεία Λειτουργία για την ειρήνη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

Η Θεία Λειτουργία  τελέστηκε από τον Καρδινάλιο Yeom και ον Αποστολικό Νούντσιο  της  της Κορέας και της Μογγολίας, Σεβασμιότατο Xuereb  ενώπιον 3 χιλιάδων πιστών. Ο Καρδινάλιος Yeom δήλωσε: η αποπυρηνικοποίηση είναι "μία από τις απαραίτητες συνθήκες" για την ειρήνη, αλλά το "ταξίδι" πρέπει να συνεχιστεί. Η επιθυμία για επίσκεψη στους πιστούς του Βορρά. Ο Νούντσιος  υπενθύμισε την αγάπη και  την υποστήριξη του Πάπα για τον κορεατικό λαό

Η προσευχή είναι το πιο "αποτελεσματικό όπλο" των χριστιανών για την ειρήνη και την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου. Αυτό είπε  ο Αρχιεπίσκοπος της Σεούλ, Καρδινάλιος Andrea Yeom Soon-jung, στους 3 χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στη Σεούλ.

Εθνική ημέρα προσευχής για εθνική συμφιλίωση

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Dongsung Λυκείου, που διοργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Συμφιλίωσης Αρχιεπισκοπή της Σεούλ. Η αφορμή ήταν η Εθνική Ημέρα Προσευχής για την Εθνική Συμφιλίωση, που ιδρύθηκε από τη  Σύνοδο της Ιεραρχίας  το έτος 1965. Η επέτειος πέφτει κάθε χρόνο την πιο κοντινή Κυριακή  στις  25 Ιουνίου, όταν 68 χρόνια πριν ξέσπασε ο τραγικός αδελφοκτόνος πόλεμος. Στις 23 Ιουνίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία  μια στιγμή συλλογικής προσευχής και μαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στη Βόρεια Κορέα.

Το "ταξίδι οικοδόμησης της ειρήνης" που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες πρέπει να συνεχιστεί

Στην ομιλία, ο Καρδινάλιος Yeom κάρτα τόνισε τη σημασία της προσευχής για την ειρήνη. «Ακόμα και αν έχετε συνειδητοποιήσει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και τη χαλάρωση των στρατιωτικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο – είπε –  δεν είναι αρκετή από μόνη της για να δημιουργήσει πραγματική ειρήνη σε αυτή τη γη. Είναι μόνο μια από τις προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για την επίτευξη πραγματικής ειρήνης ". Το «ταξίδι οικοδόμησης  της ειρήνης» που ξεκίνησε με τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στις δύο Κορέες και των ΗΠΑ θα πρέπει να πάει μπροστά, ξεπερνώντας τα εθνικά πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα  και «να προωθήσει το κοινό καλό όλων των ανθρώπων του Νότου και του Βορρά, επειδή μπορούν να ζήσουν μια πραγματικά πιο ανθρώπινη ζωή ". Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος της Σεούλ και Αποστολικός Τοποτηρητής της Πιονγκ γιάνγκ επανέλαβε την διακαή επιθυμία του να πραγματοποιήσει μία ποιμαντική επίσκεψη  στους πιστούς της Βόρειας Κορέας, των οποίων έχει την ποιμαντική φροντίδα.

Η στήριξη και η αγάπη του Πάπα προς στην Εκκλησία και στον Κορεατικό λαό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Xuereb έκανε μία σύντομη ομιλία την οποία διέκοπταν τα  συχνά  χειροκρότημα των παρευρισκομένων – υπενθυμίζοντας  την υποστήριξη και την αγάπη του Πάπα στην Εκκλησία της Κορέας και προς τον κορεατικό λαό. Ο αντιπρόσωπος του πάπα στη συνέχεια ενθάρρυνε τους παρόντες να απαγγείλουν  το Ave Maria, «Βασίλισσα της Κορέας» και της ειρήνης, ακριβώς όπως έκανε ο Πάπας στη Ρώμη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στις  10 Ιουνίου του περασμένου έτους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 16 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου