Θα έρθω να φέρω σπόρους αδελφοσύνης

Θα έρθω να φέρω σπόρους αδελφοσύνης

Σήμερα είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε να αυξηθεί στην Ευρώπη  ο πολιτισμός  της αδελφοσύνης. Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε στη Χώρα  που θα επισκεφθεί στις 7 Μαΐου. Μία επίσκεψη την οποία εναποθέτει στις ικεσίες της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρα της γης σας».

Είναι ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει την αγάπη του  προς το λαό της Εκκλησίας  της Βόρειας Μακεδονίας , ενώ υπολείπονται δύο μέρες από την άφιξή του στην Πρωτεύουσα Σκόπια. Ο Πάπας Φραγκίσκος  συνθέτει  σε λίγα λόγια τη σημασία του αποστολικού αυτού ταξιδιού του στη Βόρεια Μακεδονία  μετά από την επίσκεψη που ήδη πραγματοποιεί στη Βουλγαρία.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αναπτυχθεί στην Ευρώπη  και σε όλο τον κόσμο  ο πολιτισμός της συνάντησης, ο πολιτισμός της αδελφοσύνης και εγώ θα έρθω  ανάμεσά σας να σπείρω αυτούς τους σπόρους, βέβαιος  ότι η γη σας  είναι καλή και ξέρει να τους δεχθεί για να καρποφορήσουν.

Η όμορφη γη σας , αναφέρει ακόμη»   ευρίσκεται  στην πολυμορφία  των πολιτισμών  και των  ανηκόντων σε διαφορετικές,  εθνικότητες  και θρησκείες, που συνυπάρχουν εκεί. Αναγνωρίζει  ότι η συνύπαρξη  δεν είναι πάντα εύκολη , αλλά είναι» μία κόπωση  που αξίζει ο κόπος  να γίνει διότι τα πιο όμορφα μωσαϊκά είναι αυτά που είναι πλούσια σε χρώματα.

Μια επίσκεψη τοποθετημένη στην προστασία της Μητέρας Τερέζας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει μετά τη μεγάλη προσωπικότητα της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρας της γης σας». Στα Σκόπια  ο Πάπας θα πάει στο Μνημείο  της μοναχής  για να απαγγείλει μία προσευχή, με την παρουσία των διαφόρων θρησκευτικών ηγετών, πριν συναντήσει τους φτωχούς. Αναφέρει δε ότι αναθέτει  στη μεσιτεία της όλο αυτό το αποστολικό του ταξίδι στα Σκόπια:

Η Μητέρα Τερέζα που γεννήθηκε και μεγάλωσε  στα Σκόπια, έγινε με τη χάρη του Θεού μια θαρραλέα ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού στον κόσμο, δίνοντας ενίσχυση  και αξία  στους πιο φτωχούς από τους φτωχούς.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά την προσευχή της Εκκλησίας ώστε  αυτή η επίσκεψη που πλησιάζει να είναι γόνιμος σε «ειρήνη  και κάθε καλό για όλο το λαό σας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου