Θα έρθω να φέρω σπόρους αδελφοσύνης

Θα έρθω να φέρω σπόρους αδελφοσύνης

Σήμερα είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε να αυξηθεί στην Ευρώπη  ο πολιτισμός  της αδελφοσύνης. Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε στη Χώρα  που θα επισκεφθεί στις 7 Μαΐου. Μία επίσκεψη την οποία εναποθέτει στις ικεσίες της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρα της γης σας».

Είναι ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει την αγάπη του  προς το λαό της Εκκλησίας  της Βόρειας Μακεδονίας , ενώ υπολείπονται δύο μέρες από την άφιξή του στην Πρωτεύουσα Σκόπια. Ο Πάπας Φραγκίσκος  συνθέτει  σε λίγα λόγια τη σημασία του αποστολικού αυτού ταξιδιού του στη Βόρεια Μακεδονία  μετά από την επίσκεψη που ήδη πραγματοποιεί στη Βουλγαρία.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αναπτυχθεί στην Ευρώπη  και σε όλο τον κόσμο  ο πολιτισμός της συνάντησης, ο πολιτισμός της αδελφοσύνης και εγώ θα έρθω  ανάμεσά σας να σπείρω αυτούς τους σπόρους, βέβαιος  ότι η γη σας  είναι καλή και ξέρει να τους δεχθεί για να καρποφορήσουν.

Η όμορφη γη σας , αναφέρει ακόμη»   ευρίσκεται  στην πολυμορφία  των πολιτισμών  και των  ανηκόντων σε διαφορετικές,  εθνικότητες  και θρησκείες, που συνυπάρχουν εκεί. Αναγνωρίζει  ότι η συνύπαρξη  δεν είναι πάντα εύκολη , αλλά είναι» μία κόπωση  που αξίζει ο κόπος  να γίνει διότι τα πιο όμορφα μωσαϊκά είναι αυτά που είναι πλούσια σε χρώματα.

Μια επίσκεψη τοποθετημένη στην προστασία της Μητέρας Τερέζας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει μετά τη μεγάλη προσωπικότητα της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρας της γης σας». Στα Σκόπια  ο Πάπας θα πάει στο Μνημείο  της μοναχής  για να απαγγείλει μία προσευχή, με την παρουσία των διαφόρων θρησκευτικών ηγετών, πριν συναντήσει τους φτωχούς. Αναφέρει δε ότι αναθέτει  στη μεσιτεία της όλο αυτό το αποστολικό του ταξίδι στα Σκόπια:

Η Μητέρα Τερέζα που γεννήθηκε και μεγάλωσε  στα Σκόπια, έγινε με τη χάρη του Θεού μια θαρραλέα ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού στον κόσμο, δίνοντας ενίσχυση  και αξία  στους πιο φτωχούς από τους φτωχούς.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά την προσευχή της Εκκλησίας ώστε  αυτή η επίσκεψη που πλησιάζει να είναι γόνιμος σε «ειρήνη  και κάθε καλό για όλο το λαό σας».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου