ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟ

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ  ΤΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Μετά τη λήξη του κατηχητικού έτους, τις τρεις κατηχήσεις στους γονείς των παιδιών που θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος την Κυριακή της Πεντηκοστής, χθες το απόγευμα 24 Μαίου, έγινε η τελευταία κοινή κατήχηση γονέων και παιδιών από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Η παρουσία γονέων και παιδιών ήταν καθολική και η κατήχηση αλλά και η όλη προετοιμασία για την Ιεροτελεστία της ημέρας της Πεντηκοστής και της μετάδοσης του Μυστηρίου του Χρίσματος έγινε μέσα σε ένα όμορφο πνεύμα συνεργασίας και υπομονής, εφόσον η συνάντηση διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Η παρουσία της αδ. Θηρεσίας και των δύο κατηχητριών της κυρίας Μαρίας Απέργη και Νικολέτας Φωσκόλου βοήθησε, ώστε όλα να οργανωθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά που θα λάβουν το Χρίσμα αλλά και οι γονείς που θα τα παρουσιάσουν στον Επίσκοπο ζητώντας του να τους χορηγήσει Μυστήριο του Χρίσματος να νιώσουν όσο το δυνατό καλύτερα τη σημασία «της σφραγίδας της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου