ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΦΟΝΣΟΥ

15

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ  ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΦΟΝΣΟΥ

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Αδελφής Θηρεσίας Φόνσου.
Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Νικόλαο και συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς που εργάζονται στο νησί της Τήνου, ο διάκονος Αλέξανδρος, ο Ηγούμενος των Ιησουϊτών Πατέρων στην Ελλάδα, π. Πέτρος Chalambier και ο π. Δημήτριος Δαλέζιος που συνόδευσε τον Ηγούμενο του από την Αθήνα στο νησί της Τήνου.
Ο π. Μάρκος Φώσκολος μετά την ανάγνωση των βιβλικών αναγνωσμάτων της ημέρας , δηλαδή της Παρασκευής της Τριακοστής Εβδομάδας της Κοινής Περιόδου του έτους, αφού παρουσίασε το πνεύμα των Βιβλικών Αναγνωσμάτων και το δίδαγμα, σκιαγράφησε εν συντομία και την προσωπικότητα της Αδελφής Θηρεσίας. Κατά τα πενήντα χρόνια μοναχικής ζωής στο Μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών Μοναχών καταναλώθηκε στην κατήχηση των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων με παιδαγωγικές, πνευματικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και στάθηκε κοντά σε όλες τις ηλικίες, αφήνοντας ένα δυνατό και συγκεκριμένο παράδειγμα αγάπης της προς την Εκκλησία και το νυμφίο της Χριστό.

Στο τέλος του Μνημοσύνου διαβάστηκε και το παρακάτω σύντομο μήνυμα που έστειλε η Επαρχιακή του Τάγματος και για την Ελλάδα, αδ. Brigitte Brunet.

Monseigneur,
Cher Manthos,
Chères Soeur Agni, l’Eglise de Tinos et la famille de sr Theressia,
Ce 30 octobre, vous célébrerez l’anniversaire de la “pâque” de sr Theressia. De tout coeur, de loin, je me joindrai à vous.
Avec vous, nous remercions le Seigneur pour la vie de Sr Theressia et pour le rayonnement de sa vie ursuline, de sa consécration apostolique.
Sr Theressia nous manque, même si nous la savons infiniment proche de nous.
Qu’elle intercède pour l’Eglise de Naxos, Tinos, Andros et Mikonos et toute l’Eglise des îles et de Grèce. Qu’elle nous aide à vivre avec courage et confiance ce que le quotidien nous apporte comme elle a porté sa maladie sans se plaindre. Le covid-19 est bien là…
Elle nous oriente déjà vers la fête de Tous les Saints.
e suis bien proche de vous, dans cette cathédrale qu’elle aimait et que, plus d’une fois, elle a voulu nettoyer, fleurir, avec des volontaires, pour les fêtes.

s.Brigitte Brunet
Ursulines UR
provinciale France-Belgique-Espagne

Σεβασμιότατε,
Αγαπητέ Μάνθο,
Αγαπητές Αδελφή Αγνή, Εκκλησία της Τήνου και οικογένεια της Αδελφής Θηρεσίας,

Σήμερα 30 Οκτωβρίου, θα τελέσετε την επέτειο του «Πάσχα» της αδελφής Θηρεσίας. Με όλη μου την καρδιά, από μακριά που βρίσκομαι, είμαι πολύ κοντά σας.
Μαζί σας, ευχαριστούμε τον Κύριο για τη ζωή της Αδελφής Θηρεσίας και για την ακτινοβολία της Ουρσουλίνας αδελφής μέσω της αποστολικής αφιέρωσης της.
Μας λείπει η Αδελφή Θηρεσία, παρόλο που γνωρίζουμε ότι είναι πολύ κοντά μας.
Είθε να μεσιτεύει για την Εκκλησία της Νάξου, της Πάρου, της Τήνου, της Άνδρου και του Μυκόνου και για ολόκληρη την Εκκλησία των Νησιών και της Ελλάδας. Είθε να μας βοηθήσει να ζήσουμε με θάρρος και εμπιστοσύνη ό,τι μας φέρνει η καθημερινή ζωή καθώς έζησε την ασθένειά της χωρίς παράπονο.
Εκείνη μας προσανατολίζει προς την εορτή των Αγίων Πάντων.
Είμαι πολύ κοντά σας, σε αυτόν τον Καθεδρικό Ναό που αγαπούσε και πολλές φορές καθάριζε, στόλιζε με εθελοντές κι εθελόντριες για τις γιορτές.
Αδ. Brigitte Brunet
Ουρσουλίνα της Ρωμαϊκής Ένωσης
Επαρχιακή Γαλλίας-Ελβετίας -Ισπανίας

Μετά το Μνημόσυνο μοιράστηκε στους ένα όμορφο ενθύμιο αυτής της ημέρας που περιέχει τα γνωστά σε όλους λόγια της Αγίας Θηρεσίας για την αιώνια ζωή και την κοινωνία των αγίων, που και η ίδια αδελφή Θηρεσία συχνά επαναλάμβανε στην επίγεια ζωή της.

2

3

4

5

6

7

8

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

8η Κυριακή του Έτους

8η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  Ψλ 18 [17], 19-20                         Ο Κύριος έγινε το στήριγμά μου, και στ’ ανοιχτά με οδήγησε,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου