Τα τρία αδέλφια

Τρία αδέλφια, ο Αλβέρτος, ο Γιάννης και ο Λορέντζος,  έκαναν τους χτίστες. Το βράδυ μετά τη δουλειά, συναντιόντουσαν  με τους φίλους και διηγιόντουσαν  πως πέρασαν την ημέρα τους.

Ο Αλβέρτος  έλεγε σε όλους ότι, η δική του δουλειά είναι σκληρή και άχαρη, αισθανόταν σαν να μειώνεται κάνοντας αυτή τη δουλειά, περνώντας τον καιρό του  με το να σπάει πέτρες  με τη βαριά και στο σφυρί.

Ο Ιωάννης όμως, ήρεμος, εξέφραζε πάντα την ικανοποίησή του,  διότι με τη δουλειά του κατάφερνε να κερδίζει τίμια το ψωμί του και να συντηρεί την πολύτεκνη οικογένειά του

Ο Λορέντζος, που τον αποκαλούσαν καλλιτέχνη , και αυτός σπούσε τις πέτρες και εκείνος συντηρούσε μία πολύτεκνη οικογένεια, αλλά η σκέψη του σε κάθε χτύπημα με το σφυρί στις πέτρες  που τις έκανε πιο λείες, έβαζε και ένα σκοπό  στο έργο του. Με ενθουσιασμό επαναλάμβανε  στον εαυτό του  και σε όποιον  τον συναντούσε:  “Κατασκευάζω  ένα Καθεδρικό Ναό”.

Κάθε εργασία  μπορεί να είναι καταπιεστική , αξιοπρεπής  ή  καταπιεστική  ανάλογα την αξία της, το σκοπό, τις προοπτικές,  το ιδεώδες  που δίνεις  στον ιδρώτα  σου  και στην κούραση σου.

Τίποτε είναι μικρό από αυτό που γίνεται με αγάπη”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου