Τα νιάτα της Εκκλησίας στο Βρυσί

Τα νιάτα της Εκκλησίας στο Βρυσί

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γιορτής της Κοίμησης και Μετάστασης της Θεοτόκου, για τις 14 ημέρες  που προηγούνται, και ως προετοιμασία για την πανήγυρη καθημερινά υπάρχουν ευλαβείς της Παναγίας που έρχονται να την τιμήσουν. Την περασμένη όμως Πέμπτη στο Προσκύνημα τόσοι ευλαβείς που ο Ναός δεν μπόρεσε να τους χωρέσει.

Μεταξύ αυτών  41 νέοι από τη Vigonza της Παδούη  (Ιταλία), συνοδευόμενοι από τον π. Mattia Bozzolan, ο οποίος συλλειτούργησε με π. Ιωάννη  Σκλάβο, εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας του Κάμπου.

Ο π. Ιωάννης Σκλάβος, τότε φοιτητής στην Πάντοβα και φιλοξενούμενος του εκεί μεγάλου Ιεροσπουδαστηρίου, είχε ως συμμαθητή τον π. Ματθία με τον οποία δημιούργησε μία όμορφη φιλία. Τώρα, και οι δύο ιερείς, βρέθηκαν μαζί στο Βρυσί, συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν για τους νέους και τις νέες τους οποίους τους έχει αναθέσει η Εκκλησία της Πάντοβας και της Αρχιεπισκοπής μας.

Ο π. Ματθίας διοργάνωσε μία επίσκεψη στην Τήνο με νέους και νέες τεσσάρων ενοριών της Πάντοβας, των οποίων έχει και την ευθύνη της πνευματικής συνοδείας. Φέτος που έχουν επιλέξει ως θέμα μελέτης:  «η Εκκλησία και ελευθερία όσων ανήκουν εις αυτήν» θέλησαν  να γνωρίσουν την πραγματικότητα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Καθολική Εκκλησία της Τήνου.

Επισκέφθηκαν το  Θεομητορικό Προσκύνημα  της Παναγίας της Βρυσιώτισσας, που μαζί με το Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο αποτελούν τους δύο πνεύμονες με τους οποίους αναπνέει η τοπική Εκκλησία της Τήνου, όπως εξήγησε στους νέους ο π. Ιωάννης.

Οι νέοι και οι νέες εμψύχωσαν τη Θεία Λειτουργία με ύμνους και άσματα, ενώ η αδελφή Γλυκερία τους συνόδευε στο εκκλησιαστικό όργανο. Όλοι οι παρόντες ευλαβείς  που έφθασαν στο Βρυσί  αισθάνθηκαν συγκίνηση και ενθουσιασμό συμμετέχοντες σε μία τέλεση Θείας Λειτουργίας τόσο ζωντανής που δονούσε ο Προσκυνηματικός Ναός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης παρουσίασε στο εκκλησίασμα τους νέους και νέες της Πάντοβα  και τους παρότρυνε μαζί με τους Τηνιακούς προσκυνητές να ενώσουν τις καρδιές τους στην προσευχή σ’ αυτό τον ιερό Χώρα όπου οι Τήνιοι ευλαβείς της Παναγίας κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα έρχονται και προσεύχονται για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Μετά τη  Θεία Λειτουργία οι τρεις μοναχές που σιγά σιγά γίνονται οι τρεις άγγελοι του Προσκυνήματος κάλεσαν του νέους και της νέες από την Πάντοβα σε δείπνο αγάπης που ετοίμασαν με τόση φροντίδα με φαγητά τόση ιταλικής όσο και αργεντίνικης προέλευσης που η αδελφή ηγουμένη Μαρία ετοίμασε με τόση αγάπη και φροντίδα.

Στη διάρκεια του δείπνου η αδ. Σπεράντζα  παρουσίασε στους νέους  την προσωπική μαρτυρία για την κλήση της στην αφιερωμένη ζωής στον Κύριο και στην Παναγία  και με τη βοήθεια ενός βίντεο έδειξε εικόνες της ζωής και της δράσης του μοναχικού τους τάγματος σ’ όλο τον κόσμο και φυσικά από τη πρόσφατη ζωή  του στην τοπική Εκκλησία της Τήνου.

Το βράδυ ήταν τόσο όμορφο που πέρασε πολύ γρήγορα και  έφτασε το πούλμαν για να πάρει τους νέους, ενώ ακόμη οι αδελφές,  λόγω έλλειψης χρόνου, οι αδελφές δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν όλο το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει γι’ αυτή τη βραδιά. Όμως οι νέοι και οι νέες κάλεσαν τις τρεις αδελφές για σήμερα Σάββατο να πάνε στο χώρο της φιλοξενίας τους, στο χωριό Κάμπος και να συνεχίσουν τις όμορφες στιγμές που έζησαν στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας την περασμένη Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019.

Αδ. Γλυκερία

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου