Ειρήνη στον κόσμο και ιδίως στη Συρία

Ειρήνη στον κόσμο και ιδίως στη Συρία

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Μια ελπίδα για την ειρήνη σε έναν κόσμο που απειλείται από τους πολέμους και την τρομοκρατία πρόσφερε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος καλώντας τους πιστούς να θυμούνται τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όσους πλήττονται από την οικονομική αστάθεια που προκαλείται από την «ειδωλολατρία του χρήματος».

Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το αποκαλούμενο Urbi et orbi («Στην πόλη και την οικουμένη») ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε επίσης τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς να βρουν το θάρρος και να αφήσουν στην άκρη το μίσος ώστε «να γράψουν μια νέα σελίδα στην ιστορία» τους.

«Ειρήνη σ’ εκείνους που έχασαν ένα αγαπητό πρόσωπό τους ως αποτέλεσμα των βάρβαρων τρομοκρατικών πράξεων που έσπειραν τον φόβο και τον θάνατο στις καρδιές τόσων πολλών χωρών και πόλεων» είπε ο ποντίφικας απευθυνόμενος στους 40.000 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγ. Πέτρου, στο Βατικανό.

«Ήρθε ο καιρός να σιγήσουν οριστικά τα όπλα και η διεθνής κοινότητα να ενεργοποιηθεί για να φτάσουμε σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στη Συρία, συνέχισε. Στη χώρα αυτή «χύθηκε πάρα πολύ αίμα», υπογράμμισε. «Ιδίως στο Χαλέπι, θέατρο μιας από τις βαρβαρότερες μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να διασφαλιστεί η παροχή βοήθειας» στους αμάχους, με σεβασμό στο ανθρωπιστικό δίκαιο, τόνισε.

Η καθολική κοινότητα του Χαλεπιού θα τελέσει σήμερα την πρώτη χριστουγεννιάτικη λειτουργία μετά από πέντε χρόνια, στον καθεδρικό του Αγίου Ηλία, στην Παλαιά Πόλη. Κάποιοι πιστοί ανέλαβαν μάλιστα να καθαρίσουν τον ναό και να κατασκευάσουν μια φάτνη.
Ο πάπας Φραγκίσκος είπε επίσης ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αποτελέσουν μια έμπνευση για όλους ώστε να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς, όπως τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και εκείνους που έχουν πληγεί από κοινωνικές και οικονομικές αναταραχές.

«Ειρήνη σε εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας των οικονομικών φιλοδοξιών των λίγων, εξαιτίας της απληστίας και της λατρείας του χρήματος, που οδηγεί στη σκλαβιά» είπε.
Ο ποντίφικας ζήτησε επίσης να μπει ένα τέλος στην «φονταμενταλιστική τρομοκρατία» στη Νιγηρία, να παύσουν οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, να υπάρξει αρμονία στην Κολομβία και να σταματήσουν οι διαμάχες στη Μιανμάρ και την κορεατική χερσόνησο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου