Σύντομες σκέψεις

Σύντομες σκέψεις

1.- Οι εκπλήξεις των Χριστουγέννων

Ας αφήσουμε τον εαυτό μας να πλημμυρισθεί από το γεγονός της Ενσάρκωσης που άλλαξε την ανθρώπινη Ιστορία.

Χριστούγεννα γεμάτα από εκπλήξεις!   Αυτή την ευχή μας κάνει ο Πάπας εφέτος

Ας θυμηθούμε τα πρώτα Χριστούγεννα. Να θυμηθούμε τη Μαρία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι καλούνται σε ριζικές αλλαγές στη  ζωή τους!  αλά και σήμερα καλούμαστε να αφήσουμε την καρδιά μας διαθέσιμη στις αλλαγές από το γεγονός της Ενσάρκωσης.

Ο Αιώνιος Λόγος του Θεού γίνεται μικρό βρέφος! Τα Χριστούγεννα καλούμαστε να «τελέσουμε» την έκπληξη της Ενσάρκωσης. «Ο Θεός  είναι ανάμεσά μας»

Ας «δώσουμε χώρο» στη σιωπή, στην εσωτερική σκέψη και «μελέτη» αυτού του γεγονότος:  Ο Θεός ανάμεσα μας!  γεννήθηκε  φτωχός!  Ας  βοηθήσουμε  αυτά τα Χριστούγεννα κάποιο φτωχό, ο οποίος είναι «ο Χριστός».

2.- Τα Χριστούγενναθυσιάστε λίγο καιρό και πηγαίνετε σε μια  φάτνη και μείνετε εκεί σιωπηλοί.  Θα εκπλαγείτε από τις εκπλήξεις!

Σκεφτείτε για λίγο αυτό το «Μυστήριο»

Να μην είναι τα Χριστούγεννα μόνο μια καταναλωτική γιορτή . δυστυχώς για πολλούς τα Χριστούγεννα είναι    μια γιορτή δίχως  Χριστό

3.- Ο Ευαγγελισμός ανατρέπει την Ιστορία

Αυτό είπε ο Πάπας. Με τον Ευαγγελισμό, είπε: η Ιστορία του ανθρώπου αλλάζει ολότελα! 

Στην Αγ. Μάρθα είπε ο Πάπας ότι στον  Ευαγγελισμός έχουμε μια  επαναστατική επέμβαση του Θεού των εκπλήξεων.  Ανατρέπει όλη την Ιστορία.

Δύσκολα μπορείς να κηρύξεις πάνω σ αυτή την περικοπή.  Μας διηγείται ότι η ρίζα του Ιεσσαί θα ανθίσει. Ο Θεός ταπεινώνεται. Εισχωρεί μέσα στη Ιστορία και Γίνεται  σαν τον άνθρωπο.

Και η Μαρία, η ταπεινή δούλη του Κυρίου  λέει: «Είμαι η δούλη του Κυρίου, ας γίνει το θέλημά  Του»  

π.α.φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου