Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ο Χριστός Ζει. Είναι ζωντανός.

Ο ίδιος ο Πάπας κάνει μια περίληψη της Αποστολικής παραίνεσης: Cristus vivit.
Να παραμείνουμε πάντα νέοι. Όχι στην ηλικία αλλά στο πνεύμα λέει ο Πάπας,  να μιμηθούμε τους αγίους
Να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από από την εποχή μας!!! Αλλά με τον Ζωντανό Ιησού με θάρρος και χαρά να προχωρούμε μπροστά.    

2.- Η γη στενάζει. 

Την περίοδο της Σαρακοστής να ελέγχουμε τη συμπεριφορά μας με το περιβάλλον.
Αυτό λένε οι Επίσκοποι της Αργεντινής  στο μήνυμά τους για τη Σαρακοστή. Να μην εκμεταλλευόμαστε το περιβάλλον γιατί η γη… στενάζει!!!

3.- Να  θυμηθούμε  το 1994, όταν ξέσπασε εμφύλιος στη Ρουάντα ανάμεσα σε φυλές. Δυστυχώς  εμπλεκόμενη ήταν και η  Εκκλησία. πέθαναν Επίσκοποι, Ιερείς και απλοί μοναχοί Να τιμηθούν  βέβαια οι νεκροί. Αλλά κυρίως να γίνει μάθημα για το μέλλον.

4.- Η Άγια σκάλα που ανέβηκε ο  Ιησούς για να οδηγηθεί στον Πόντιο Πιλάτο και βρίσκεται στη Ρώμη, μετά από Επισκευές ενός χρόνου, παραδίδεται και πάλι στην ευλάβεια των πιστών.

5.- Ο Πάπας κατά το μήνα Απρίλιο μας καλεί να προσευχηθούμε ιδιαίτερα για τους γιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τους αρρώστους. 

6.- Εφέτος τη σύνταξη των κειμένων για το Δρόμο του Σταυρού της Μεγ  Παρασκευής στο Κολοσσιαίο,  ανατέθηκε στη μοναχή Eugenia Bonetti, ιεραπόστολος. Ασχολήθηκε με τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

8.- Η Κάριτας  της Ασίας(που συγκεντρώνει  24 εθνικές Κάριτας)  ανατέθηκε η προεδρία σε ένα λαϊκό, τον  Benedict Alo D’ Rozario  

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου