ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.- Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος διηγείται για τα πρώτα χρόνια της Διεθνής των Θεολόγων
Λέει ότι η βάση για την αλήθεια είναι η ταπεινότητα. Αναφέρει μερικούς θεολόγους αυτής της εποχής, Henri de Lubac, Yves Congar, Karl Rahner, , Raniero Cantalamessa, κ.α. Συνεχίζει και λέει: Έμεινα έκπληκτος από την αγάπη για την αλήθεια αυτών των θεολόγων. Θυμάται τις διαμάχες για το γάμο!!! Πρέπει , λέει, να δοθεί φωνή στη θεολογία των νέων Εκκλησιών, της Αφρικής και της Ινδίας.
Όλο αυτό να γίνει με ταπεινότητα αλά μέσα από την αλήθεια. Οι εργασία που επιτελεί η διεθνής των θεολόγων με γεμίζει από χαρά και αισιοδοξία!!!

2.- Η Θεολογία δεν είναι κάτι το θεωρητικό, αλλά είναι ένα φως για καλύτερη κατανόηση του Ευαγγελίου Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επέτειο την 50η επέτειο της διεθνής ίδρυσης Θεολόγων . Για να βοηθήσει την πορεία της Εκκλησίας η Θεολογία οφείλει να εμπνέεται από το Ευαγγέλιο. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη του Πάπα Μοντίνι όταν ίδρυσε αυτή την διεθνή των θεολόγων. Το ίδιο τόνισε και ο Πάπας Βενέδικτος, σε ένα μήνυμά του προς την Ιερά Σύνοδο για την πίστη. Ο Θεολόγος οφείλει να δίνει στους πιστούς μια στερεή πνευματική τροφή. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι άνθρωπος προσευχής. Ο Θεολόγος πρέπει να είναι ταπεινός και γονατιστός μπροστά στο Θεό. Ο Πάπας υπενθυμίζει δύο κείμενα της θεολογικής Επιτροπής πάνω στη «συνοδικότητα» και σε ένα κείμενο πάνω στην θρησκευτική ελευθερία. Ο Θεολόγος πρέπει να σέβεται την ελευθερία του άλλου!

3.- Ο καταναλωτισμός είναι ένα μικρόβιο ενάντια στη πίστη που αναισθητοποιεί την καρδιά του πιστού!!! Αυτό τόνισε σε μία Λειτουργία ο Πάπας με την ευκαιρία της ίδρυσης της ενορίας του Κονγκό στη Ρώμη το 1994 από τον Καρδινάλιο Frederic Etsou επίσκοπος της Kinshasa
Η λειτουργία τελέσθηκε σύμφωνα με τον λειτουργικό ρυθμό του Zaire. Που εγκρίθηκε το 1988 από την σύνοδο για την Ιερή λατρεία.
Προσεύχεται για την ειρήνη στο Κονγκό. η Πρώτη Κυριακή της Παρουσίας και ο Πάπας τόνισε την βεβαιότητα του ερχομού του Κυρίου ανάμεσα στους πιστούς!
Πολλές φορές ο πιστός λέει «όχι» στο κάλεσμα του Κυρίου λόγο του καταναλωτισμού που τον μολύνει . Ο Κύριος κτυπά την πόρτα σου!!! Μη μας αναισθητοποιείί ο καταναλωτισμός για τις ανάγκες του άλλου! Ας ανοίξαμε τη πόρτα στους άλλους!

π.α.φ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου