Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.-Υπάρχει στην Αμαζόνεια υλική και πνευματική «φτώχεια» Αυτή ήταν η διαπίστωση, στη Σύνοδο του Αμαζόνα. Αυτό κατήγγειλαν όσοι επενέβησαν στη Σύνοδο
Το 36% του πληθυσμού ήταν οι εμπλεκόμενοι στις διενέξεις μεταξύ φυλών και κρατικής εξουσίας
Υπάρχουν μόνο 45 Ιερείς για την εξυπηρέτηση 1100 χωριών σε μια απόσταση 25000 χιλιομέτρων.
Και αυτή είναι η πνευματική φτώχεια της «Αμαζόνειας»

2.- Ο Gauzzi Brocolleti είναι ο νέος διοικητής της φρουράς του Βατικανού.
Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.
Έχει συνοδέψει τον Πάπα σε διάφορα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Sapienza της Ρώμης. Έχει την εμπιστοσύνη των διάφορων κύκλων του Βατικανού και ιδιαίτερα του Αγίου Πατέρα. Ήταν υπεύθυνος για την τάξη στο «Κονκλάβιο» το 2005 και το 2013. Έχει παρακολουθήσει διάφορα Σεμινάρια για την ασφάλεια. 

3.- Απαράδεκτη η Απόλυτη φτώχεια για εκατομμύρια άτομα, δηλώνουν τα Ενωμένα Έθνη.
Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη φτώχεια και κυρίως τη παιδική!
Η σημερινή κοινωνία χαρακτηρίζεται από μία Τεχνολογική οικονομική ανάπτυξη δίχως προηγούμενο. Και όμως εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη απόλυτη φτώχεια. Αυτή είναι δυστυχώς η διαπίστωση που κάνουν τα Ενωμένα Έθνη, κατ αυτή την ημέρα!!
Υπάρχουν εκατομμύρια που ζουν στην απόλυτη φτώχεια.
Στο κέντρο αυτής της «κρίσης» βρίσκονται τα παιδιά. Το βραβείο Nobel για την οικονομία χορηγήθηκε στους: Abhizit benezee, Esther Dufio, Michael Kremer, για τη συμβολή τους σε μελέτες για την αντιμετώπιση της φτώχειας, Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αφετηρία για θετικές και αποτελεσματικές αποφάσεις!

Π.α.φ
      

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου