Συνάντηση με τους Επισκόπους της Μυανμάρ

Συνάντηση με τους Επισκόπους της Μυανμάρ

Άγιε Πατέρα, με μεγάλη χαρά και μέσα από την καρδιά μας, Σας καλωσορίζουμε στη χώρα μας. Η παρουσία Σας μας δίνει θάρρος, χαρά και ελπίδα στην πορεία που κάνουμε προσπαθώντας να βιώσουμε και να μαρτυρήσουμε την Πίστη μας, συμμετέχοντας ειρηνικά στην διαδικασία οικοδόμησης της χώρας. Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει «Ubi Petrus, ibi ecclesia» – όπου βρίσκεται ο Πέτρος  εκεί βρίσκεται η Εκκλησία.

Σας ευχαριστούμε με βαθιά αφοσίωση, Αγιότητα, για την παρουσία Σας εδώ, ανάμεσά μας, και για την Αγάπη Σας και την προσοχή που δείχνετε για όλους εμάς. Όπως μια διψασμένη γη που μετά από μια ξηρασία περιμένει την πρώτη βροχή, έτσι και εμείς περιμέναμε με ανυπομονησία την επίσκεψή Σας η οποία σαν πρωινή δροσιά, θα αποτελέσει μια σπουδαία ευλογία για τον λαό μας. Εσείς είστε ο «γλυκύς Χριστός επάνω στη Γη», για να θυμηθούμε τις όμορφες εκφράσεις της Αγίας Αικατερίνης της Σιένα.

Άγιε Πατέρα, η θεόσταλτη επίσκεψή σας γεμίζει τις καρδιές μας με αγάπη και γαλήνη, καθώς προχωράμε την πορεία της πίστης μας, προσπαθώντας να είμαστε το αλάτι της Γης και το φως του Κόσμου στην πατρίδα μας. Σας ευχόμαστε καλή υγεία και εσωτερική γαλήνη κατά τη διάρκεια της διαμονής Σας ανάμεσά μας. Σας διαβεβαιώνουμε για την προσευχή μας, ώστε ο Κύριος να Σας προστατεύει και να Σας καθοδηγεί οπουδήποτε πηγαίνετε.

Όταν θα φύγετε από τη χώρα μας θα επαναλάβουμε τα λόγια του προφήτη Ησαΐα: «Πόσο ωραία είναι επάνω στα βουνά τα πόδια εκείνου που ευαγγελίζεται, εκείνου που κηρύττει ειρήνη, και … όλα τα πέρατα της γης θα δουν τη σωτηρία τού Θεού μας.» (Ησ. 52:7-10). Ικετεύοντας με αγάπη και υιική υπακοή για την πατρική Σας ευλογία, Σας επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε πιστοί συνεργάτες Σας σε αυτή την αποστολή Ειρήνης και Αγάπης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου