ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ-ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ-ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε, χθες βράδυ 5 Ιουλίου 2017, συνάντηση των Κατηχητριών-κατηχητών-εφημερίων και του Αρχιεπισκόπου στην Ενορία Στενής Τήνου.

Η έναρξη της συνάντησης έγινε στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου με την ακολουθία του Λόγου.

Στη συνέχεια στην ενοριακή αίθουσα, και μετά από μία σύντομη εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου, έγινε εκτίμηση του έργου που προσφέρεται στα τρία κατηχητικά κέντρα της Τήνου και στο ενοριακό κατηχητικό κέντρο της  Μυκόνου. Η προσφορά κρίθηκε καλή και οργανωμένη με μία πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των παιδιών στην κατήχηση.

Εξετάστηκαν όλα τα αίτια για την σημερινή κατάσταση και συμμετοχή των παιδιών στην κατήχηση  και στη ζωή της Εκκλησίας και διαπιστώθηκε ότι ακόμη χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των γονέων που πολλοί δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με το βάπτισμα των παιδιών τους έχουν δεσμευθεί να είναι οι πρώτοι τους κατηχητές.

Η συζήτηση διακρίθηκε για την ελεύθερη γνώμη των παρόντων και ακούστηκαν τα θετικά και αρνητικά  δεδομένα που αντιμετωπίζονται στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να προσφέρεται ένα καλά οργανωμένο κατηχητικό έργο. Δεν έλειψε ακόμη και η καταλογή ευθυνών.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η  τοπική Εκκλησία μας από το έτος  1993 έχει στην πρώτη θέση  της ποιμαντικής δραστηριότητας την κατήχηση όλων των ηλικιών.

Όλοι οι παρόντες ενημερώθηκαν και πάλι από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την προσεχή πανελλήνια συνάντηση των κατηχητών που προβλέπεται να γίνει στη Σύρο από τις 28-31 προσεχούς Αυγούστου. 

Η όλη  Συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο αγάπης που πρόσφερε ο Αρχιεπίσκοπος, ευχαριστώντας όλους εκείνους που με τόση καλή θέληση και προθυμία  εργάζονται και συνεργάζονται στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας μας.

[module-742]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου