Σύλληψη της συμμορίας “Κλέφτες Εκκλησιών” στην Τουρκία

Σύλληψη της συμμορίας “Κλέφτες Εκκλησιών” στην Τουρκία

τουρκια_ή.JPG

Επειδή δεν αναφερόμαστε σε απλές κλοπές αλλά σε αριστοτεχνικές προσπάθειες οικειοποίησης μεγάλης αξίας ακινήτων, ας υπενθυμίσουμε ότι παραδοσιακά οι Ιταλοί πολιτικοί “προστατεύουν” την Καθολική παρουσία στην Τουρκία.
Εξάλλου, Ιταλοί Ιερωμένοι υπηρετούν στη χώρα και είναι επόμενο οι Χριστιανικοί Καθολικοί θεσμοί στην Τουρκία, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, να ζητούν και έξωθεν βοήθεια για να βρουν δίκιο. Επίσης, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέσω Αγίας Έδρας, ελπίζει σε συμπαράσταση όταν έχει προβλήματα, παρά από την Ελλαδική Εκκλησία.

Η ιστορία μας: Τούρκος μεγαλοαπατεώνας, o Sebahatlin Goic εμφανίσθηκε στο Κτηματολόγιο της Κωνσταντινούπολης διεκδικώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την καταχώρηση των υπό αυτού εκπροσωπουμένων ως ιδιοκτητών του… Αγίου Αντωνίου της Πάδοβας, που αποτελεί τη γνωστότερη Καθολική Εκκλησία στην Τουρκία!
Τι είχε συμβεί: ο Άγιος Αντώνιος, για πρώτη φορά, οικοδομήθηκε το 1725, από την Ιταλική κοινότητα της Πόλης.
Η σημερινή Βασιλική, σε στυλ Βενετικό – νεογοτθικό, έγινε μεταξύ των ετών 1906 – 1912, από τους Φραγκισκανούς, οι οποίοι λειτουργούν το Ναό ως σήμερα.
Σύμφωνα με τη συνήθεια της εποχής, ως ιδιοκτήτης τέθηκε η Ιταλική βασιλική οικογένεια.
Τον Ιανουάριο του 1971 η πρώην βασιλική οικογένεια των Σαβόια παραιτήθηκε των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της υπέρ της οργάνωσης Sent Antuan Kilisesi, δηλ, της σημερινής Καθολικής κοινότητας της Πόλης.

Ο τούρκος απατεώνας, που προσπάθησε να κάνει το κόλπο της ζωής του, μετά από συνεχή ταξίδια σε Ιταλία, Γαλλία και ΗΠΑ, είχε στην κατοχή του “πληρεξούσια” και ‘εντολές” από πρόσωπα που ήταν δήθεν απόγονοι αρχικών ιδιοκτητών, όπως μιας οικογένειας Saluzzo, που δεν είχαν παραιτηθεί υπέρ των Φραγκισκανών.
Είχε επίσης πλαστό πιστοποιητικό κληρονομιάς από Τουρκικό δικαστήριο. Ζήτησε να αναγνωρισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εντολέων του στο ακίνητο, δηλαδή στον Άγιο Αντώνιο!
Οι Μοναχοί προσέφυγαν στα Τουρκικά δικαστήρια, κέρδισαν προσωρινή απόφαση για μη μεταβολή της κατάστασης και βρήκαν συμπαράσταση από τον κόσμο για να διαλευκανθεί η κατάσταση!
Οι Τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να ψάξουν επισταμένα. Βρήκαν ότι η ίδια συμμορία προσπάθησε να αποκτήσει παράνομα την Βουλγαρική Εκκλησία του Γαλατά. Επίσης, ότι “διεκδικούσε” περιουσίες αλλοδαπών και χώρους λατρείας και ακίνητα Γάλλων, Ιταλών, Αρμενίων και Εβραίων. Τέλος ότι ανάλογη διεκδίκηση, με πλαστά έγγραφα, αντιμετώπιζε και ένα ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Γυναικείου Μοναχικού Τάγματος, με έδρα το Πιεμόντε της Ιταλίας.
Όλα τα μέλη της συμμορίας οδηγήθηκαν στη φυλακή για παραποίηση γνησίων εγγράφων, χρήση πλαστών εγγράφων, απάτες και σύσταση συμμορίας, ενώ ο “αρχηγός” παραπέμφθηκε σε δίκη με προτεινόμενη ποινή 285 χρόνων φυλάκισης.

Πληροφόρηση από πρακτορείο FIDES
Φωτογραφία Αγίου Αντωνίου από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου