ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τις νέες φοιτήτριες και φοιτητές

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Τήνος 27/08/2019

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς
τις νέες φοιτήτριες και φοιτητές

 

Αγαπητές και αγαπητοί μου,

Ένα μεγάλο μπράβο για την επιτυχία σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας μας. Οι κόποι σας, τα ξενύχτια σας πάνω από τα βιβλία κι όλες οι στερήσεις σας ανταμείφτηκαν.

Τώρα ανεβήκατε  ένα μεγάλο σκαλί στην εκπαίδευση. Οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και οι ευθύνες μεγαλύτερες. Πολλές και πολλοί από σας θα απομακρυνθείτε από το σπίτι σας και την οικογένεια σας και θα κατοικήσετε σε άλλους τόπους, όπου ευρίσκονται οι σχολές σας. Είναι η ώρα να δείξετε την ωριμότητά σας και την προσωπική σας ευθύνη, αυτήν που σας καλλιέργησαν οι γονείς σας, οι φυσικοί και οι πνευματικοί στο χώρο του σπιτιού, της Εκκλησίας και των σχολείων σας.

Σας εύχομαι η πορεία στην κατάκτηση του ονείρου σας να μην είναι πολύ δύσκολη και με την υπομονή και την επιμονή σας να φθάσετε στην πραγματοποίησή του.

Σε όσες και σε όσους δεν πέτυχαν αυτή τη φορά, ας μη χάσουν το θάρρος τους, ας δοκιμάσουν και πάλι.  Όμως ας μην ξεχνάνε πως η εισαγωγή σε μια ανώτερη ή ανώτατη σχολή δεν είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Σας εύχομαι με τις ικεσίες της Παναγίας να έχετε την ευλογία του Θεού και το πρώτο βήμα σας στην ανώτερη και ανωτάτη εκπαίδευση να είναι το ήμισυ του παντός της επιτυχίας σας.
 

Με πατρική αγάπη

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου