ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Μία από τις πολλές συγκινητικές στιγμές που ζήσαμε κατά τη διακονική χειροτονία του π. Μάριου ήταν η στιγμή  που, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μερικοί από τους παρόντες στο Ναό αφρικανούς  πρόσφυγες με ένα δικό τους τραγουδιστικό και χορευτικό τρόπο έφεραν στον χειροτονηθέντα ένα πίνακα που παρουσίαζε μία βάρκα με πρόσφυγες που κατευθυνόταν προς τον αιγιαλό  της Σάμου.

Η χειρονομία αυτή: ανθρώπινη, λεπτή, ζεστή και συμβολική ήταν μία πράξη αναγνώρισης για την μέχρι τώρα προσφορά αγάπης και ενδιαφέροντος του Μάριου προς τα πρόσωπα τους και ταυτόχρονα μια ευχή να συνεχίσει  να βρίσκεται στο πλευρό τους, κάνοντας ότι είναι δυνατόν, για να είναι η  παραμονή τους στη Σάμο, όσο αυτή διαρκέσει, πιο ανθρώπινη και πιο ανώδυνη.

Η συγκίνηση που προκάλεσε αυτή η πρωτοβουλία των προσφύγων ήταν ακόμη πιο μεγάλη, όταν πληροφορηθήκαμε ότι  το δώρο που προσφέρθηκε ήταν καρπός του μεταξύ των προσφύγων εράνου προκειμένου να αγοραστεί αυτός ο πίνακας.

Αποδείχτηκε και έμπρακτα ότι οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν να αναγνωρίζουν την αγάπη που τους προσφέρει η Εκκλησία της Σάμου μέσω  των υπευθύνων της και ιδιαίτερα του διακόνου Μάριου, ο οποίος  απέδειξε ότι ζήτησε να χειροτονηθεί διάκονος, διότι  ένιωσε ότι ο Κύριος τον καλεί να τον δοξάσει υπηρετώντας τους ανθρώπους.  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου