Στους σεισμόπληκτους του Καμερίνο ο Πάπας Φραγκίσκος

Στους σεισμόπληκτους του Καμερίνο ο Πάπας Φραγκίσκος

Φορώντας κράνος ασφαλείας, ο Ποντίφικας προσευχήθηκε στο άγαλμα της Παναγίας του καθεδρικού ναού, το οποίο υπέστη ζημιές.

Στο πολύπαθο Καμερίνο της περιφέρειας Μάρτσε βρέθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους σεισμόπληκτους κατοίκους

Από τους δύο σεισμούς του 2016 – μεγέθους 5,4 και 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ –  την κεντρική Ιταλία  υπήρξε ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς αλλά κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια και σε τρεις τουλάχιστον πόλεις και ένα ιστορικός ναός του 15ου αιώνα.

Κατά την επίσκεψη του στο Καμερίνο, μία από της πόλεις που επλήγησαν ιδιαίτερα από το σεισμό, ο Πάπας Φραγκίσκος, μπήκε στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού φορώντας ειδικό κράνος ασφαλείας και  άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια στο άγαλμα της Παναγίας, το οποίο υπέστη ζημιές.

Η μικρή φοιτητούπολη βόρεια της πόλης Amatrice, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης αλλά και πολλοί φοιτητές που φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο της πόλης να μείνουν χωρίς σπίτια. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάπας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους να χρησιμοποιήσουν την διπλωματία για το καλό της ανθρωπότητας.

Με πληροφορίες από Euronews.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου