Στον μικρό παράδεισο των Λουτρών Τήνου

Εργασίες φροντίδας στο μικρό παράδεισο Λουτρών Τήνου

20210211_104122.jpg

Τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει γνωστό από την ιστοσελίδα της Κάριτας Νάξου – Τήνου (undefined) ένα σημαντικό βήμα που προέκυψε έπειτα από σκέψη και πολλές συζητήσεις μεταξύ των δυο φορέων της εκκλησίας μας, Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου & της Κάριτας, και αυτό ήταν η υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης δυο μικρών κτιρίων εντός του κήπου της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών, στα Λουτρά της Τήνου, προκειμένου αυτά να αποτελέσουν έναν ανοικτό χώρο συνάντησης και ανθρώπινης επικοινωνίας.

20210211_104354.jpg

Η καλοκαιρινή αισιοδοξία κλονίστηκε το φθινόπωρο, όταν βιώσαμε εκ νέου την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού, εξαιτίας της πανδημίας του covid -19, όμως τα μέλη του συμβουλίου της Κάριτας ακολούθησαν τη συμβουλή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε τότε προτείνει αργά και σταθερά βήματα, ανάλογα των δυνατοτήτων μας.
Ο χρόνος κύλισε ως σήμερα με πολλές ενέργειες από μέρους του συμβουλίου της Κάριτας, με καταλυτική συνδρομή αγαπητών συνεργατών και φίλων της οργάνωσης – εντός και εκτός Τήνου – με στόχο το σχεδιασμό των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης των κτιρίων αλλά και για την ανεύρεση πόρων και χορηγιών.

20210211_105532.jpg

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, μέρα αφιερωμένη στην Παναγία της Λούρδης, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος βρέθηκε στο χώρο και μετά τη σύντομη ενατένηση του ομοιώματος της Παναγίας που δεσπόζει σε ένα όμορφο σημείο του κήπου, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Κάριτας για τις εργασίες που πραγματοποιούνται με προσοχή και σεβασμό, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την υψηλή πολιτιστική και πνευματική αξία του συγκροτήματος.

20210211_111635.jpg

Από πλευράς Αρχιεπισκοπής εκτός από την αμέριστη ηθική συμπαράσταση στις προσπάθειες διάσωσης αυτών των μνημείων, όσο είναι δυνατόν γίνονται παρεμβάσεις και σε σημεία του περιβάλλοντος χώρου ώστε οι επισκέπτες, με την επίσκεψή τους στο Μουσείο και στο κοινωνικό καφέ της Κάριτας, να έχουν δυνατότητα να απολαύσουν μια συνολικά ευχάριστη εμπειρία σε ένα φροντισμένο και ασφαλή χώρο.
Οι σκέψεις όλων συγκλίνουν στη προσμονή να δούμε και να απολαύσουμε την άνοιξη ολοκληρωμένο το κοινωνικό καφέ της Κάριτας, αλλά και στην ελπίδα να δοθεί λύση στην υπόθεση αναστήλωσης και των υπολοίπων κτιρίων σύντομα.

20210212_163007.jpg

αδ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου