Στον μικρό παράδεισο των Λουτρών Τήνου

Εργασίες φροντίδας στο μικρό παράδεισο Λουτρών Τήνου

20210211_104122.jpg

Τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει γνωστό από την ιστοσελίδα της Κάριτας Νάξου – Τήνου (undefined) ένα σημαντικό βήμα που προέκυψε έπειτα από σκέψη και πολλές συζητήσεις μεταξύ των δυο φορέων της εκκλησίας μας, Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου & της Κάριτας, και αυτό ήταν η υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης δυο μικρών κτιρίων εντός του κήπου της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών, στα Λουτρά της Τήνου, προκειμένου αυτά να αποτελέσουν έναν ανοικτό χώρο συνάντησης και ανθρώπινης επικοινωνίας.

20210211_104354.jpg

Η καλοκαιρινή αισιοδοξία κλονίστηκε το φθινόπωρο, όταν βιώσαμε εκ νέου την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού, εξαιτίας της πανδημίας του covid -19, όμως τα μέλη του συμβουλίου της Κάριτας ακολούθησαν τη συμβουλή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε τότε προτείνει αργά και σταθερά βήματα, ανάλογα των δυνατοτήτων μας.
Ο χρόνος κύλισε ως σήμερα με πολλές ενέργειες από μέρους του συμβουλίου της Κάριτας, με καταλυτική συνδρομή αγαπητών συνεργατών και φίλων της οργάνωσης – εντός και εκτός Τήνου – με στόχο το σχεδιασμό των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης των κτιρίων αλλά και για την ανεύρεση πόρων και χορηγιών.

20210211_105532.jpg

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, μέρα αφιερωμένη στην Παναγία της Λούρδης, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος βρέθηκε στο χώρο και μετά τη σύντομη ενατένηση του ομοιώματος της Παναγίας που δεσπόζει σε ένα όμορφο σημείο του κήπου, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Κάριτας για τις εργασίες που πραγματοποιούνται με προσοχή και σεβασμό, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την υψηλή πολιτιστική και πνευματική αξία του συγκροτήματος.

20210211_111635.jpg

Από πλευράς Αρχιεπισκοπής εκτός από την αμέριστη ηθική συμπαράσταση στις προσπάθειες διάσωσης αυτών των μνημείων, όσο είναι δυνατόν γίνονται παρεμβάσεις και σε σημεία του περιβάλλοντος χώρου ώστε οι επισκέπτες, με την επίσκεψή τους στο Μουσείο και στο κοινωνικό καφέ της Κάριτας, να έχουν δυνατότητα να απολαύσουν μια συνολικά ευχάριστη εμπειρία σε ένα φροντισμένο και ασφαλή χώρο.
Οι σκέψεις όλων συγκλίνουν στη προσμονή να δούμε και να απολαύσουμε την άνοιξη ολοκληρωμένο το κοινωνικό καφέ της Κάριτας, αλλά και στην ελπίδα να δοθεί λύση στην υπόθεση αναστήλωσης και των υπολοίπων κτιρίων σύντομα.

20210212_163007.jpg

αδ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου