Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης

Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε στον Ενοριακό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και  συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου π. Ριχάρδος, ο εφημέριος  π. Λέων και ο Ιερομόναχος Ιησουίτης π. Tonny,  ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στους μετανάστες και πρόσφυγες της Λέσβου και τον τελευταίο καιρό και στο νησί της Σάμου. Δυστυχώς η πολύτιμη παρουσία του στα δύο αυτά νησιά θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019.

Αυτή τη φορά  διαπιστώσαμε ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου έχουν μοιραστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Συναντήσαμε όμως νέα άτομα και  μεταξύ αυτών τον νεαρό Ισραήλ από το Κονγκό,  ο οποίος είναι μουσικός και παίζει κιθάρα.  Με το μουσικό αυτό όργανο βοηθά τους συναδέλφους  του να εξασφαλίζουν την ψαλμωδία στα ασματικά μέρη της Θείας  Λειτουργίας.

Ο Ισραήλ βρίσκεται στη Λέσβο από ένα χρόνο και σπουδάζει σε ελληνικό ΕΠΑΛ, μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά και είναι ένα καινούριο δώρο που ο Κύριος έστειλε στην Ενορίας μας της Λέσβου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου