Στο Βατικανό ο Οικ. Πατριάρχης Θα συναντηθεί με τον Πάπα

Στο Βατικανό ο Οικ. Πατριάρχης Θα συναντηθεί με τον Πάπα

Στη Ρώμη μεταβαίνει από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που θα ομιλήσει σε διεθνές συνέδριο. Παράλληλα, θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο αλλά και με τον πρώην Πάπα Βενέδικτο.

Οπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το Φανάρι:

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, ανεχώρησεν αεροπορικώς το απόγευμα της Τετάρτης, 23ης Μαίου, εις Ρώμην, προκειμένου ίνα ομιλήση, κατόπιν προσκλήσεως, κατά το εν τη έδρα του Βατικανού διοργανούμενον Διεθνές Συνέδριον με θέμα «New Policies and Life – Styles in the Digital Age».

Σημειωτέον, ότι η Α. Θ. Παναγιότης εκλήθη να κατακλείση τας εργασίας του Συνεδρίου, τελούντος υπό την αιγίδα της Α. Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου, μέλλει δε ίνα συναντηθή κατ’ ιδίαν μετ’ Αυτού, όστις θα παραθέση γεύμα προς τιμήν Του.

Ο Πατριάρχης θα έχη επίσης συνάντησιν και μετά του προκατόχου της Α. Αγιότητος Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’ εν τω καταλύματι Αυτού.

Εις την επίσκεψιν ταύτην του Παναγιωτάτου εις Ρώμην την Πατριαρχικήν Συνοδείαν αποτελούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Εντιμ. κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, εκ των υπαλλήλων των Πατριαρχείων.

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την Πόλιν αργά το εσπέρας του Σαββάτου, 26ης ιδίου, διά να προστή την επομένην της Θ. Λειτουργίας επί τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής.

Πατριαρχικός Επίτροπος ωρίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου