ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

6

ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Χθες, πρώτη Παρασκευή του μήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο Τήνου. Είναι γνωστό ότι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2020, το Ιερό αυτό Προσκύνημα πέρασα στην ιδιοκτησία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.
Πολλοί ευλαβείς έσπευσαν όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.
Αυτή τη φορά υπήρξε και μία παρουσία από τη Σύρο με ένα ιδιαίτερο σκοπό. Οκτώ άτομα, φίλοι και φροντιστές των ΑΜΕΑ της Σύρου πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, προσκύνημα στην Ιερά Καρδία του Ιησού στο Εξώμβουργο για να ζητήσουν τη βοήθεια του Ιησού, που τόσο αγαπά τα παιδιά, στην προσπάθειά τους να τους στέκονται δίπλα τους σε όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία, λόγω, της εορτής των Αγγέλων φυλάκων να μιλήσει για την ύπαρξη των αγγέλων και ιδιαίτερα για τον προσωπικό άγγελο του κάθε χριστιανού. Δήλωσε επίσης ότι θα προσφέρει τη Θεία Λειτουργία ώστε οι άγγελοι φύλακες αυτών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που εκείνος αποκαλεί Άτομα Με Ειδικές Αρετές, τόσο της Σύρου όσο και της Τήνου, να ικετεύουν τον Κύριο και να τους δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουν τα κάθε λογής προβλήματά τους με θάρρος και πίστη. Εκ μέρους όλων των παρόντων ευχαρίστησε αυτά τα παιδιά τους γονείς τους αλλά και τους φροντιστές τους για χριστιανικό παράδειγμα που προσφέρουν στην Εκκλησία.

8

9 10

11

12

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 15-16.2.2025

Οικισμός Ενορία 15-16 Φεβρουαρίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 16/2 Κυριακή 17:30 Θεία Λειτουργία  Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το