ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές του νησιού. Συνοδευόταν από τον εφημέριο Χίου π. Λέοντα, και την κ. Σελέστε Παπαδοπούλου της Κάριτας Χίου.

Συναντήθηκαν με διάφορους κρατούμενος, αρκετοί από τους οποίους είναι Καθολικοί από τις Κυκλάδες και άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη  μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσο σ’ αυτές τις φυλακές ο Διευθυντής με όλο το προσωπικό και με όλους τους φρουρούς δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα, αλλά μία συνειδητή αποστολή.

Διαπιστώνουμε μία συμπεριφορά όχι μόνο ανθρώπινη, αλλά και χριστιανική. Η φροντίδα, το ενδιαφέρον και η ίση μεταχείριση προς όλους τους κρατουμένους συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος που μακάρι να υπάρχει και σε άλλες φυλακές.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Νικολάου στις φυλακές Χίου και η ανθρώπινη και πατρική συνομιλία του με τους κρατούμενους, πραγματοποιείται κάθε φορά που εκείνος έρχεται στο νησί. Δεν ξεχνά ότι ο Ιησούς Χριστός ταύτισε τον εαυτό του με τους φυλακισμένους, όταν είπε: “Ήμουν φυλακισμένος, και ήρθατε να με επισκεφτείτε”. 

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου