“Στην πολιτική χρειαζόμαστε νέους ηγέτες ειρήνης”

“Στην πολιτική χρειαζόμαστε νέους ηγέτες ειρήνης”

Η Ένωση Rondine συναντά το Διπλωματικό Σώμα στην Αγία Έδρα. Η υποστήριξη του Γραμματέα της Αγίας Έδρας του Καρδιναλίου Parolin για την εκστρατεία Leader for Peace (Ηγέτες για την Ειρήνη). Στις 3 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και η ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη, με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Η πολιτική θα πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τον ρόλο της, αυτόν της κοινωνικής διαμεσολάβησης για την οικοδόμηση του κοινού καλού και μιας προδιάθεσης συνεργασίας για την αναζήτηση κοινών λύσεων, τόσο σε διεθνές επίπεδο για τις σχέσεις μεταξύ των κρατών όσο και εντός της κοινωνίας ενόψει της επικράτησης νέων μορφών μίσους και μισαλλοδοξίας. Ένα πλαίσιο που σήμερα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τον διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε καθήκον να προστατεύουμε και να εφαρμόζουμε». Αυτά είναι τα λόγια του Γραμματέας της Αγίας Έδρας, Καρδιναλίου Pietro Parolin, με την ευκαιρία της συνάντησης της αντιπροσωπείας της Rondine με το Διπλωματικό Σώμα στην Αγία Έδρα, που προωθείται με τη συνεργασία του Πρέσβη George Poulides, Κοσμήτορα του Διπλωματικού Σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Vecchia της Συνόδου, στο Βατικανό.

Χρειαζόμαστε μια νέα άρχουσα τάξη ικανή για διάλογο

«Η δέσμευση της Αγίας Έδρας είναι να προωθήσει τον ευρύτερο δυνατό διάλογο με όλα τα άτομα και τα θεσμικά όργανα που εργάζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση του κοινού καλού και της κοινωνικής ανάπτυξης – συνεχίζει ο Καρδινάλιος – γι αυτό, σήμερα, εκφράζω την υποστήριξή μου στη Rondine και στην εικοσαετή δέσμευσή της για την οικοδόμηση μιας ειρηνικής κοινωνίας, ξεκινώντας από την εκπαίδευση των νέων, ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτή η νέα άρχουσα τάξη, για την οποία υπάρχει επείγουσα ανάγκη, που θα είναι ικανή να κάνει διάλογο και να βρίσκει λύσεις για τις όλο και περισσότερο διαδεδομένες και διαφορετικές συγκρούσεις, θέτοντας στο επίκεντρο το κοινό καλό και τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, ξεκινώντας από τους πιο αδύναμους».

Η Rondine δεσμεύεται να εκπαιδεύσει νέους ηγέτες ειρήνης

Ένα ισχυρό μήνυμα, αυτό του Καρδιναλίου Parolin, μαζί με την υποστήριξη για την τριετή παγκόσμια εκστρατεία Leaders of Peace (Ηγέτες για την Ειρήνη), η οποία παρουσιάστηκε με την ευκαιρία αυτή από την Rondine, η οποία δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει ηγέτες για την ειρήνη νεαρής ηλικίας με μια νέα μέθοδο – την Μέθοδο Rondine– ζητώντας από τα κράτη να υποστηρίξουν αυτή την ενέργεια, διαθέτοντας ένα συμβολικό ποσό από τον προϋπολογισμό τους. Μια δράση κατάρτισης που στοχεύει ταυτόχρονα στους μελλοντικούς ηγέτες και στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα και που επαναφέρει την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έκκληση που διαβάστηκε στο Διπλωματικό Σώμα από δύο νέους ανθρώπους παλαιστινιακής και ισραηλινής καταγωγής

Η Έκκληση – που στις 11 του περασμένου Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, και στις 3 του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στον Πάπα Φραγκίσκο – διαβάστηκε στο Διπλωματικό Σώμα από δύο ανθρώπους νεαρής ηλικίας παλαιστινιακής και ισραηλινής καταγωγής. «Σας ζητάμε να κάνετε δική σας αυτή την έκκλησης και να την υπογράψετε – λέει ο πρόεδρος και ιδρυτής της Rondine, Franco Vaccari, απευθυνόμενος προς τους πρεσβευτές – ξεκινώντας από τη συμμετοχή των συναδέλφων Αντιπροσώπων των κρατών σας στα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε η έναρξη αυτής της τριετούς εκστρατείας, στις 10 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, να αποκτήσει αμέσως μεγάλη ηθική και πολική δύναμη». Η ίδια έκκληση πράγματι, θα παρουσιαστεί στα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, στο Glass Palace της Νέας Υόρκης, με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: η Rondineθα παρέμβει μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών για να φέρει τη δική της εμπειρία για την αλλαγή της κατάστασης των συγκρούσεων.

Εκπαιδεύουμε ηγέτες για την ειρήνη για τη διάδοση στον κόσμο ενός νέου εκπαιδευτικού μητρώου

«Αυτοί οι νέοι, από κοινού, έχουν παραμείνει αφοσιωμένοι στους λαούς τους, αλλά ταυτόχρονα έχουν εντοπίσει και διαλύσει τις αρνητικές εικόνες του εχθρού. Η Rondineέχει επιλέξει κάτι συγκεκριμένο, επιθυμεί να προχωρήσει καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο, την ελπίδα, βήμα – βήμα», καταλήγει ο Vaccari. «Δημιουργούμε ηγέτες της ειρήνης για να διαδώσουμε στον κόσμο ένα νέο εκπαιδευτικό μητρώο. Να εκπαιδεύσουμε πολλούς με μια νέα μέθοδο για να ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τα βάσανα και να απομακρύνουν από τον πλανήτη τον υπέρτατο πόνο του πολέμου. Αυτό είναι το έργο που σήμερα καλούμαστε να μοιραστούμε από κοινού και να προχωρήσουμε προς την επίτευξή του!»

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου