Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν εργοδότες και εργάτες

Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν εργοδότες και εργάτες

Στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφικας αφιέρωσε χθες την κατήχηση της γενικής ακρόασης της Τετάρτης και πάλι στο Μυστήριο του Χρίσματος, διευκρινίζοντας “τα αποτελέσματα που το δώρο το Αγίου Πνεύματος κάνει να ωριμάσουν τους χρισμένους».

Το Άγιο Πνεύμα μας ανοίγει στο "εμάς" της κοινότητας

Το Άγιο Πνεύμα είναι σε θέση να αποκεντρώσει «από το εγώ μας, να μα βγάλει από το «εγώ» μας και να μας βάλει στο «εμείς» της χριστιανικής κοινότητας, καθώς και στο καλό της κοινωνίας που ζούμε». Το Μυστήριο του Χρίσματος, στη συνέχεια, ενώνει πιο δυνατά τους πιστούς ως μέλη του σώματος της Εκκλησίας», του οποίου σώματος η αποστολή στον κόσμο έγινε «με τη συμβολή όλων εκείνων που αποτελούν μέρος της.» Πρέπει να σκεφτούμε την Εκκλησία ως ζωντανό οργανισμό που αποτελείται από ανθρώπους. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν τα αφεντικά και, στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι, αλλά η Εκκλησία είμαστε όλοι. Όλοι έχουμε την ευθύνη να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και να φροντίζουμε τους άλλους.

Η φλυαρία καταστρέφει το έργο του Αγίου Πνεύματος

Ο Επίσκοπος «είναι ο χορηγός του Χρίσματος» και «η εκκλησιαστική ενσωμάτωση» είναι φανερώνετα έντονα με τον ασπασμό της ειρήνη με τηνοπιοία ολοκηρώνεται η Μετάοδση του Χρίσματος. Λαβαίνουμε δηλα΄δη το Άγιο Πνεύμα και την ειρήνη που πρ΄πει να δώσουμε και στους άλλους» .

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ο Πάπας καταδικάζει και πάλι τη φλυαρία, «το κουτσομπολιό για τους άλλους» «Τα κουτσομπολιά είναι πόλεμοι», ενώ οι μαθητές του Χριστού καλείται να «είναι άνδρες και οι γυναίκες της ειρήνης», και να μην καταστρέφουν το έργο του Αγίου Πνεύματος «με τη γλώσσα.»

Η συμφωνία του Αγίου Πνεύματος

Το Χρίσμα λαμβάνεται μόνο μία φορά, αλλά «ο πνευματικός δυναμισμός που δημιουργήθκε από το ιερό χρίσμα διαιωνίζεται μέσα στο χρόνο,» επειδή το Πνεύμα είναι δημιουργικό και όχι επαναλαμβανόμενο και τα δώρα του δημιουργούν συμφωνία. Εξ ου και η πρόταση του Πάπα να μην εγλωβίουμε σε κλουνί το Άγιο Πνεύμα να μην αντιστεκόμαστε στη δύναμη του ανέμου που φυσά που μας ωθεί να προχωρούμε ελεύθεροι και να μη σβήνουμε τη φλόγα της αγάπης».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου