ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Τρίτη το απόγευμα στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής  Χίου (Λέσβου-Σάμου) π. Νικόλαο. Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος Χίου και Σάμου π. Λέων Κισκίνης και στο ιερό υπηρετούσε ο υποδιάκονος Μάριος Φώσκολος μαζί εκ του Τουρκίας Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης για το μεταπτυχιακό του κ. Σταύρος. Καθήκοντα διερμηνέα εκτελούσε το δυναμικό μέλος της ενοριακής μας κοινότητας στη Λέσβο κ. Λεονάρδος  MICHIM.

Οι δημοσιογραφικές μας περιορισμένες δυνατότητες δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που τελέστηκε και αυτό που βιώθηκε.  Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούν να βοηθήσουν τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας να δει, να νιώσει και να ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε  τόσο κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας όσο και αυτό που ακολούθησε μετά.

Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας αλλά και τη συνάντησης μετά τη Θεία Λειτουργία χρησιμοποιήσαμε τη κοινή γλώσσα των Χριστιανών, τη γλώσσα της αγάπης.

Όλοι την χρησιμοποίησαν, όλοι την κατάλαβαν αλλά αφήνω καλύτερα να μιλήσουν με το δικό τους τρόπο οι φωτογραφίες που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. 

[module-616]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου