ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ( ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ) ΠΑΠΑ

7

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ( ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ) ΠΑΠΑ

Αγαπημένη ασχολία “ καθολικολογούντων ” είναι η αναφορά στα στατιστικά στοιχεία των εκλεκτόρων του εκάστοτε Διαδόχου του Αποστόλου Πέτρου στη Ρώμη, δηλ. των ως 80 ετών Καρδιναλίων που εισέρχονται στην “Καπέλα Σιξτίνα” όποτε προκύπτει εκλογή νέου Πάπα. Το “ Κολλέγιο των Καρδιναλίων ”, με τον αριθμό των εκλεκτόρων ανά ήπειρο, παρουσιάζεται στο χάρτη που δημοσιεύεται και είναι εντυπωσιακό να παρατηρήσει κάποιος την, όλο και αντιπροσωπευτικότερη. γεωγραφική αποτύπωση της καθολικής παρουσίας :
— Το 1922 μόλις 53, όλοι Ευρωπαίοι, εκλέκτορες εξέλεξαν το διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου 15ου, οι άλλοι δύο έχοντες δικαίωμα, από Καναδά και Βραζιλία έφθασαν αργά στη Ρώμη… Πλέον οι Ευρωπαίοι, παραμένουν, όλως τυχαίως, 53 και οι Ιταλοί ανάμεσα τους οι πολυπληθέστεροι, αλλά είναι πολλοί περισσότεροι οι προερχόμενοι από άλλες ηπείρους.
— Ο συνολικός αριθμός των Καρδιναλίων, μαζί με αυτούς που θα λάβουν την κόκκινη στολή, στα τέλος του Νοεμβρίου, θα είναι 231 άτομα, προερχόμενα από 91 χώρες !
— Για πρώτη φορά οι Καρδινάλιοι ιερομόναχοι θα φθάσουν τους 51, με τους Σαλεσιανούς να έχουν 9 μέλη τους και τους Ιησουίτες 7. Εννέα είναι και οι προερχόμενοι από τη φραγκισκανική οικογένεια, η οποία όμως περιλαμβάνει 3 κλάδους, Ελάσσονες Αδελφούς, Καπουκίνους και Μοναστηριακούς : ο νεότερος και 3ος νεότερος ηλικιακά, θα είναι ο π. M.Gambetti, ως πρόσφατα Κουστωδός της Κοινότητας της Ασίζης, 55 ετών, ο οποίος ανήκει στους Μοναστηριακούς Φραγκισκανούς. Πλέον και οι 3 κλάδοι θα έχουν Καρδιναλίους.
— Στο προηγούμενο “ Κονσιστόριο” είχαν αναδειχθεί ως Καρδινάλιοι οι αμέσως νεότεροι, ο Αρχιεπίσκοπος του Bangui της Κεντρικής Αφρικής, πλέον 53 ετών και ο Πορτογάλος υπεύθυνος Αρχειοφύλακας της Αγίας Έδρας, πλέον 54 ετών

Πληροφόρηση και Γεωγραφικός Χάρτης από Πρακτορείο CNS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου