Σταλμένα παιδιά για να ανανεώσουν τον κόσμο.

Σταλμένα παιδιά για να  ανανεώσουν τον κόσμο.

Βάπτισμα και αποστολή.

Αυτά είναι τα δύο βασικά λόγια αυτής της έκδοσης της Ημέρας των Αποστόλων των Παιδιών, που προωθήθηκε από την ιεραποστολική παιδική εργασία και από το Ίδρυμα Missio της ιταλικής επισκοπικής διάσκεψης (CEI), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου. Το νήμα καθοδήγησης της πρωτοβουλίας, το οποίο θα συνεχιστεί τον περασμένο Οκτώβριο ως ιεραπόστολος, το οποίο ήθελε ο Πάπας Φραγκίσκος με θέμα «Να βαφτιστεί και έστειλε», είναι το θέμα: "Στείλτε για να ανανεώσετε τον κόσμο".

Πηγαίνετε και ανακοινώστε τη χαρά του Ευαγγελίου!

"Επιλέξαμε αυτό το θέμα – εξηγεί ο Don Giuseppe Pizzoli, διευθυντής των ΠΟΠ, μακρύς ιεραπόστολος στη Βραζιλία και στη συνέχεια στην Αφρική – να καλέσει τα παιδιά να ανανεώσουν τον κόσμο με χειρονομίες προσοχής και αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους και αυτή η πρόσκληση γίνεται από τον Ιησού ".

Από αυτή την άποψη, η αφίσα της ημέρας αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική. "Θέλαμε να εκπροσωπήσουμε – συνεχίζει ο Don Giuseppe – ένα χαρτί βάρκα στη μέση της θάλασσας που μας θυμίζει το νερό του βαπτίσματος, όπου πάνω υπάρχει ο Ιησούς που δημιουργεί αεροπλάνα με παιδιά που ρίχνονται στον κόσμο, γιατί ακριβώς αυτός τους στέλνει προς μια νέα ζωή για να ανακοινώσει την ελπίδα για ένα δικαιότερο μέλλον για όλα τα μικρά παιδιά στη γη ".

Μια αλληλεγγύη για να ζήσουν στην καθημερινή ζωή

Αλλά αυτή η Ημέρα είναι η εορταστική στιγμή του τι είναι πραγματικά ένα έργο που εκτελείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπου τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσω της προσευχής και της ζωής μαζί, σε αλληλεγγύη με τους φτωχότερους.

«Συνήθως – υπογραμμίζει ο Don Pizzoli – ζητούμε από τις ΠΟΠ να μας υποδείξουν κάποια έργα που πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα από τα παιδιά μας, ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με αυτές τις πραγματικότητες και να αντιληφθούν με προσοχή την πρόοδο των έργων τους» Αλλά αυτά τα μικρά διδάσκονται επίσης ένα ιεραποστολικό πνεύμα για να ζήσουν στην καθημερινότητά τους. "Φυσικά – συνεχίζει ο σκηνοθέτης – για πολλούς από αυτούς είναι αδύνατο να βιώσετε μια διεθνή αποστολή. Επειδή συχνά υπάρχουν παιδιά μεταναστών στις τάξεις τους, τους ζητάμε να είναι ευαίσθητοι και προσεκτικοί σε αυτούς τους συμμαθητές, βοηθώντας τους να ενταχθούν και να τους κάνουν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Είναι μια απλή αλλά καθημερινή και συγκεκριμένη μορφή αλληλεγγύης ».

Δώσου

Κατά την προετοιμασία για την Ημέρα της Έλευσης, μια κοινωνική εκστρατεία προωθήθηκε επίσης στη σελίδα Facebook του @missioragazzi. Κάθε εβδομάδα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα υπέρ των παιδιών σε όλο τον κόσμο και μέσω του hashtag «onaTi» ήταν δυνατό να γνωρίζουμε, να μοιραζόμαστε και να υποστηρίζουμε τις ανάγκες μερικών παιδιών από τις πέντε ηπείρους.

"Στην πραγματικότητα, καταλήγει ο Don Giuseppe – αυτή η κοινωνική εκστρατεία απευθυνόταν κυρίως σε κατηχητές και εμψυχωτές και όχι σε παιδιά, για να τους καλέσει να εμβαθύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική τους δράση σε αλληλεγγύη με τους άλλους και έτσι ώστε το μήνυμά μας σε αυτή την ημέρα των ιεραποστόλων , θα μπορούσε να φτάσει σε όλες τις ενορίες της Ιταλίας ".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου