Σοβαρές ανισότητες στη θεραπεία μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών

Σοβαρές ανισότητες στη θεραπεία μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών

Ευαισθητοποίηση της κοινότητας και εντοπισμός των ασθενών: αυτοί είναι οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας, κατά την 15η επέτειό της, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου.

Συνέντευξη με τον Luigi Ambroso.

Μία παθολογική επιδημία η οποία παρουσία η οποία εκδηλώνεται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής, δημιουργώντας ανωμαλίες στην πήξη του αίματος, με κίνδυνο αιμορραγιών, μετά από πρόκληση πληγών ή τραυματισμών ή ακόμη και χωρίς λόγο.

Μια σπάνια ασθένεια που πλήττει 400 χιλιάδες άτομα

Χαρακτηριζόμενη ως σπάνια ασθένεια και πλήττει σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) περίπου 400 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων 32 χιλιάδες στην Ευρώπη και πάνω από 5 χιλιάδες στην Ιταλία. Κυρίως εμφανίζεται στον ανδρικό πληθυσμό και σπανίως σε εκείνον των γυναικών, οι οποίες όμως μπορεί ως υγιείς φορείς να τη μεταβιβάζουν στα παιδιά τους.

Ευαισθητοποιούμε τις τοπικές κοινότητες και καταρτίζουμε φορείς

Αυτή την ημέρα, υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (Wfh) ζητά από όλες τις χώρες να ανάψουν ένα φάρο γι αυτή την ασθένεια ώστε να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα και τους τοπικούς πληθυσμούς, ιδιαίτερα στις πλέον φτωχότερες χώρες και σε εκείνες που είναι λιγότερο ανεπτυγμένες, εκπαιδεύοντας τους τοπικούς φορείς για τον εντοπισμό και τη θεραπεία των ασθενών, για την αποφυγή του κινδύνου θανάτου από αιμορραγία και για τη διασφάλιση σε αυτούς μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Θεραπεία, φροντίδα και έρευνα στην Ιταλία

Μεταξύ των πιο προηγμένων χωρών όσο αφορά στην φροντίδα και στις θεραπείες, είναι και η Ιταλία, όπως μαρτυρά ο Luigi Ambroso, ασθενής με αιμορροφιλία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed Emo, της Ομοσπονδίας των 32 αιμορροφιλικών ενώσεων.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου