Σουηδία: το τελικό πρόγραμμα ταξιδιού του Πάπα

Σουηδία: το τελικό πρόγραμμα ταξιδιού του Πάπα

Με την ευκαιρία της ιστορικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Σουηδία, που διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ένωση των χριστιανών και από την Παγκόσμια Λουθηρανική Ομοσπονδία (FLM), έχει ήδη προβλεφθεί ακόμη και η ακρόαση με τον Πρωθυπουργό.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Stefan Löfven έχει οριστεί στις 11.05, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Malmo, πριν την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα στη βασιλική οικογένεια, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13.50, στο Βασιλικό Παλάτι Kungshusef στο Lund.

Επιβεβαιωμένη είναι  η αναχώρηση από Ρώμη – Φιουμιτσίνο, στις 8.20 και η άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Malmoστις 11.00.

Το απόγευμα, στον καθεδρικό Λουθηρανικό ναό του Lund στις 14.30, ο Ποντίφικας θα πραγματοποιήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της κοινής οικουμενικής προσευχής – η οποία θα είναι εμπνευσμένη από το έγγραφο «Από τη σύγκρουση στη κοινωνία του 2013». Στη συνέχεια, στις 16.40, θα απευθύνει ομιλία στην προγραμματισμένη οικουμενική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Malmo Arena. Η ημέρα θα κλείσει στις 18.10 με τη συνάντηση με τις οικουμενικές αντιπροσωπείες.

Η Τρίτη 1η Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 9.30 με την Θεία Λειτουργία στο Swedbank Stadion του Malmo. Στις 12.30, θα λάβει χώρα ο επίσημος αποχαιρετισμός στο αεροδρόμιο του Malmo, με αναχώρηση στις 12.45 και άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρώμη – Ciampino, στις 15.30.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου