Σουηδία: το τελικό πρόγραμμα ταξιδιού του Πάπα

Σουηδία: το τελικό πρόγραμμα ταξιδιού του Πάπα

Με την ευκαιρία της ιστορικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Σουηδία, που διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ένωση των χριστιανών και από την Παγκόσμια Λουθηρανική Ομοσπονδία (FLM), έχει ήδη προβλεφθεί ακόμη και η ακρόαση με τον Πρωθυπουργό.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Stefan Löfven έχει οριστεί στις 11.05, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Malmo, πριν την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα στη βασιλική οικογένεια, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13.50, στο Βασιλικό Παλάτι Kungshusef στο Lund.

Επιβεβαιωμένη είναι  η αναχώρηση από Ρώμη – Φιουμιτσίνο, στις 8.20 και η άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Malmoστις 11.00.

Το απόγευμα, στον καθεδρικό Λουθηρανικό ναό του Lund στις 14.30, ο Ποντίφικας θα πραγματοποιήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της κοινής οικουμενικής προσευχής – η οποία θα είναι εμπνευσμένη από το έγγραφο «Από τη σύγκρουση στη κοινωνία του 2013». Στη συνέχεια, στις 16.40, θα απευθύνει ομιλία στην προγραμματισμένη οικουμενική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Malmo Arena. Η ημέρα θα κλείσει στις 18.10 με τη συνάντηση με τις οικουμενικές αντιπροσωπείες.

Η Τρίτη 1η Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 9.30 με την Θεία Λειτουργία στο Swedbank Stadion του Malmo. Στις 12.30, θα λάβει χώρα ο επίσημος αποχαιρετισμός στο αεροδρόμιο του Malmo, με αναχώρηση στις 12.45 και άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρώμη – Ciampino, στις 15.30.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου