Σκέψεις στο Ευαγγέλιο της ημέρας Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Σκέψεις στο Ευαγγέλιο της ημέρας. Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

"Ακολουθείστε με. Κι αμέσως, ….τον ακολούθησαν». Μκ 1,14-20

Μόλις ζήσαμε τα Άγια Χριστούγεννα και το σημερινό Ευαγγέλιο μας προτείνει μια ολοκληρωτική προσκόλληση στο σχέδιο του Θεού: να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό, να πιστεύουμε στο Ευαγγέλιο, την καλή είδηση που μας αναγγέλλει, δηλαδή τη σωτηρία για όλους, την μεταστροφή.

Ο Ιησούς δεν είναι ένα ωραίο παραμυθάκι, δεν είναι η φάτνη…. ο Ιησούς είναι ένα Πρόσωπο που ελκύει πίσω του όσους έχουν την επιθυμία μιας εσωτερικής αλλά και κοινωνικής ανανέωσης. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου και η αποδοχή του δεν μας αφήνουν ποτέ αδιάφορους, στάσιμους.

Είμαι με τον Χριστό, είμαι χριστιανός, σημαίνει βάζω σε κίνηση τον νου, την καρδιά, τα πόδια, τα χέρια… σε μια κίνηση αγάπης που δεν σταματά ποτέ, ούτε καν μπροστά στις δυσκολίες και τους πόνους.

Το «ακολούθησέ με» στο οποίο μας προσκαλεί το σημερινό Ευαγγέλιο έλκυσε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να ακολουθήσουν τον Ιησού, και τους κατέστησε ικανούς να δωρίσουν τη ζωή τους για τους άλλους γιατί πίστεψαν όχι μόνο σε μια ιδέα, αλλά σε ένα Πρόσωπο που ακόμη και σήμερα καλεί, μεταστρέφει και ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

Π.Ν.Ρ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου