Σήμερα ο Ερντογάν στο Βατικανό

Σήμερα ο Ερντογάν στο Βατικανό

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως επίσημος προσκεκλημένος του ηγέτη της καθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου στις 4-5 Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί το Βατικανό.

Ο κ. Ερντογάν στη συνάντηση με τον Πάπα θα συζητήσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Βατικανού, τις εξελίξεις σχετικά με την Ιερουσαλήμ, τα περιφερειακά ζητήματα, την ανθρώπινη τραγωδία που επικρατεί στη Συρία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επίσης θέματα που αφορούν την εχθρότητα κατά των ξένων και το ισλάμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη σχετική συνάντηση με τον Πάπα, στη Ρώμη στο δείπνο εργασίας θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρόεδρο Σέργκιο Ματαρέλα και θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Στις επαφές του κ. Ερντογάν στην Ιταλία θα συζητηθούν τα θέματα  σχετικά με την πολιτική, οικονομία, την αμυντική βιομηχανία επίσης τα θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία. Από την άλλη θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων για το συριακό, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Ιερουσαλήμ, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σχετικά με την παράτυπη μετανάστευση επίσης θέματα για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Τέλος τονίστηκε ότι ο κ. Ερντογάν αναμένεται να υποδεχθεί και τους διοικητές των κορυφαίων ιταλικών εταιρειών στη Ρώμη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου