ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΚΑΙ … ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

6

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΚΑΙ … ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Η Σιγκαπούρη έχει πληθυσμό 5,6 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους το 34% ασπάζεται το βουδισμό, το 14,3 το ισλάμ, το 5,6 τον ινδουισμό, το 18%  το χριστιανισμό ( οι μισοί καθολικοί, ήτοι το 9% του συνόλου ) και οι υπόλοιποι τοπικές θρησκείες.
Η θρησκευτική αρμονία όλων των κατοίκων είναι επομένως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και η κυβέρνηση της χώρας και οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων έχουν συμφωνήσει στις αλλαγές της σχετικής, από το 1990, νομοθεσίας, ώστε να επιτυγχάνεται πιο άμεσα και αποτελεσματικά, στη εποχή του Ιντερνετ και των κοινωνικών δικτύων.
Επομένως η διάδοση μίσους και εχθρότητας κατά θρησκευτικών ομάδων και η χρησιμοποίηση των θρησκειών για πολιτική αποσταθεροποίηση θα ελέγχεται, οι θέσεις – κλειδιά σε θρησκευτικές οργανώσεις θα καλύπτονται μόνο από πολίτες της χώρας, οι δωρεές από το εξωτερικό άνω των 10.000 δολαρίων θα δηλώνονται στο κράτος, το οποίο θα έχει δικαίωμα να ψάχνει για την προέλευσή τους και όλα αυτά “ με σκοπό να διατηρηθεί η θρησκευτική αρμονία ” δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα μηνύματα και τη προπαγάνδα μίσους μέσω διαδικτύου που προσπαθεί να στρατολογήσει οπαδούς.
Το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών ανέφερε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές του νόμου “ δίνουν μεγαλύτερη ευθύνη στους θρησκευτικούς ηγέτες, ενθαρρύνουν τις κοινότητες στη σωστή διακυβέρνηση και να είναι πιο ευαίσθητοι στην επιρροή ξένων θεσμών που έχουν δυνατότητα να σπείρουν μίσος και βία ”.

Φωτογραφία και πληροφόρηση από Agenzia Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου