Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά μερικούς πρόσφυγες και αρρώστους του Saint’Egidio

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά μερικούς πρόσφυγες και αρρώστους του Saint’ Egidio

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε την Τρίτη στη Santa Marta μερικούς πρόσφυγες και αρρώστους οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κοινότητα, μαζί με τον Marco Impagliazzo. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την μεθεπομένη της επισκέψεως στην Santa Marta στο Trastevere για τα 50 χρόνια του Saint’ Egidio.

Την Τρίτη το απόγευμα, μετά την επίσκεψη της περασμένης Κυριακής για την πεντηκοστή επέτειο του Saint’ Egidio, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε στον Οίκο Santa Marta μια ομάδα προσφύγων οι οποίοι έφτασαν από το Κέρας της Αφρικής και από τη Συρία μέσω των Ανθρωπιστικών διαδρόμων καθώς και ορισμένους ασθενείς που φιλοξενούνται από την Κοινότητα, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο Marco Impagliazzo.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διηγήθηκαν στον Πάπα τις οδυνηρές ιστορίες που βίωσαν οι μετανάστες πριν φτάσουν στην Ιταλία. Ο Φραγκίσκος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας των Ανθρωπιστικών Διαδρόμων, υπενθύμισε την παρέμβασή του για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Λέσβου, και επανέλαβε την ανάγκη να αναπτυχθούν τέτοιου είδους διάδρομοι μέσω των οποίων χιλιάδες πρόσφυγες έγιναν δεκτοί και ενσωματώθηκαν στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου