Ο Πάπας τη Μεγάλη Πέμπτη θα πάει στη φυλακή “Regina Coeli”

Ο Πάπας τη Μεγάλη Πέμπτη θα πάει στη φυλακή "Regina Coeli"

Για τέταρτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος  επέλεξε μια φυλακή  για να τελέσει την Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου τη Μεγάλη Πέμπτη και την Ακολουθία του Νιπτήρος. 

Το πρώτο έτος είχε πάει  στη φυλακή των ανηλίκων  Casaldel Marmo, το έτος  2015 στην Rebibbia. Πέρσι στη φυλακή Paliano,  της Επαρχίας του Frosinone

Τη Μεγάλη Πέμπτη (για την Καθολική Εκκλησία 29 Μαρτίου) ο Ποντίφικας στις 4 το απόγευμα θα πάει στη φυλακή “Regina coeli” στη Ρώμη για να τελέσει την Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου.

Η επίσκεψη προβλέπει  συνάντηση με τους άρρωστους κρατούμενους στην αίθουσα του αναρρωτηρίου, την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, το πλύσιμο  των ποδιών δώδεκα κρατουμένων  στην “Rotonda”;  και μία συνάντηση με μερικούς κρατούμενους  στην 8η πτέρυγα.

Η επίσκεψη του Πάπα στις φυλακές την Μεγάλη  Πέμπτη έχει πάντα χαρακτήρα αυστηρά ιδιωτικό.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

9η Κυριακή του Έτους

  9η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 16.18                          Κοίταξέ με και ελέησέ με, Κύριε, επειδή είμαι μόνος και δυστυχισμένος.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου