Ρατσιστική επίθεση σε γυναίκες που πήγαιναν βοήθεια σε πρόσφυγες

Ρατσιστική επίθεση σε γυναίκες που πήγαιναν βοήθεια σε πρόσφυγες

Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε, στη Χίο αυτήν τη φορά. 

Στον απόηχο των γεγονότων και των επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον αλληλέγγυων πολιτών από ακροδεξιούς και άλλους όλο το προηγούμενο διάστημα, δυο γυναίκες έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δράστες, τρεις γυναίκες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Χαλκειούς, που επιτέθηκαν και έσπασαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν τα θύματα, χτυπώντας τη μία στο κεφάλι.

Οι δύο γυναίκες, θύματα της επίθεσης, είχαν φτάσει με το αυτοκίνητο τους στο Χαλκειός, σε κεντρικό σημείο του χωριού, για να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες.

Όταν έγιναν αντιληπτές από τρεις διερχόμενες, δέχθηκαν την επίθεση με ύβρεις και χτυπήματα ενώ έσπασαν και το τζάμι του αυτοκινήτου.

Οι δύο έφυγαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά στο μεταξύ οι τρεις γυναίκες είχαν γίνει άφαντες. Τα θύματα κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ενώ οι άλλες τρεις αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου. 
 
Να σημειωθεί ότι η μία εκ των θυμάτων είναι η σύζυγος του προέδρου στον Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, π. Γεωργίου Κωνσταντίνου. 

Πηγή: efsyn.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου