Ρατσιστική επίθεση σε γυναίκες που πήγαιναν βοήθεια σε πρόσφυγες

Ρατσιστική επίθεση σε γυναίκες που πήγαιναν βοήθεια σε πρόσφυγες

Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε, στη Χίο αυτήν τη φορά. 

Στον απόηχο των γεγονότων και των επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον αλληλέγγυων πολιτών από ακροδεξιούς και άλλους όλο το προηγούμενο διάστημα, δυο γυναίκες έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δράστες, τρεις γυναίκες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Χαλκειούς, που επιτέθηκαν και έσπασαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν τα θύματα, χτυπώντας τη μία στο κεφάλι.

Οι δύο γυναίκες, θύματα της επίθεσης, είχαν φτάσει με το αυτοκίνητο τους στο Χαλκειός, σε κεντρικό σημείο του χωριού, για να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες.

Όταν έγιναν αντιληπτές από τρεις διερχόμενες, δέχθηκαν την επίθεση με ύβρεις και χτυπήματα ενώ έσπασαν και το τζάμι του αυτοκινήτου.

Οι δύο έφυγαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά στο μεταξύ οι τρεις γυναίκες είχαν γίνει άφαντες. Τα θύματα κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ενώ οι άλλες τρεις αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου. 
 
Να σημειωθεί ότι η μία εκ των θυμάτων είναι η σύζυγος του προέδρου στον Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, π. Γεωργίου Κωνσταντίνου. 

Πηγή: efsyn.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου