Η RAI2 στην Λέσβο

Η

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ 

Στη Μυτιλήνη ήρθε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, ένα συνεργείο της Ιταλικής RAI2, για τις ανάγκες της θρησκευτικής εκπομπής “SullaViadiDamasco”, που διευθύνεται από τον Σεβασμιότατο Giovanni D'Ercole, Eπίσκοπο του Ascoli – Piceno στην Ιταλία.

Η εκπομπή της 28ης Μαΐου θα είναι αφιερωμένη στη Λέσβο, ένα μήνα μετά την έλευση του Πάπα στη νησί. Για τους λόγους της εκπομπής, το ιταλικό δημοσιαγραφικό συνεργείο πήρε συνεντεύξεις από τον εφημέριο π.Λέοντα, και από διάφορους ενορίτες, οι οποίοι συνέδραμαν και συνεχίζουν να συνδράμουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πλάνα γυρίστηκαν στον ενοριακό ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στο ξενοδοχείο Silver Bay που έχει ενοικιάσει η Κάριτας και στο οποίο φιλοξενούνται ευάλωτες ομάδες προσφύγων, στο χώρο υποδοχής του Καρά Τεπέ, καθώς και σε παραλίες της Λέσβου όπου μέχρι πριν λίγους μήνες δεκάδες “βάρκες ελπίδας” κατέφθαναν ανελλιπώς από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Η εκπομπή για τη Λέσβο θα μεταδοθεί το Σάββατο από τη RAI2 στις 9:40 το πρωί ώρα Ελλάδας, και ήταν μια ευκαιρία να αναδειχτεί και η τοπική Καθολική Εκκλησία.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου